Лучанин очолив Одеську кіностудію завдяки Коломойському?

31 Січня 2017, 22:50
1570

Колишнього депутата Луцької міськради Андрія Осіпова, який очолив Одеську кіностудію, називають «людиною Коломойського».

Зміна керівництва Одеської кіностудії одеські ЗМІ пов’язують із тим, що державне підприємство перейшло під контроль від одного олігарха до іншого. Зокрема, від Сергія Тарути до Ігоря Коломойського, – пише «Волинь24».

Про те, що лучанин Андрій Осіпов став головою правління Одеської кіностудії стало відомо 11-го січня. Тоді в коментарі Осіпов підтвердив інформацію про його призначення, але детальніше коментувати не став.

Як стверджує видання «Таймер», звільнення попереднього керівника Андрія Звєрєва та призначення виконувачем обов’язків голови правління Андрія Осіпова варто пов’язувати з тим, що розвитком кіностудії буде займатися інша команда.

«На кіностудію зайде команда приватного акціонера підприємства, гендиректора групи компаній “1+1” (контролюється Ігорем Коломойським, - ред.) Олександра Ткаченка», - зазначав Андрій Звєрєв.

Тож, якщо раніше контроль над кіностудією мали люди олігарха Сергія Тарути, то тепер, - Ігоря Коломойського. Сам Звєрєв раніше називав себе «людиною Тарути».

Половина акцій Одеської кіностудії - у власності держави (Фонду держмайна), решта - у власності ТзОВ «Нова кіностудія». Остання належить двом структурам: ТзОВ «Фонд розвитку кіномистецтва» (77,5%) і «Траліон Комершиал Лімітед» (22,5%). Саме засновником «Фонду розвитку кіномистецтва» є кіпрська компанія «Пунта Кресенд Лімітед», за якою стоїть донецький олігарх Сергій Тарута.

Видання припускає, що Олександр Ткаченко має стосунок до фірми “Траліон Комершиал Лімітед”. Саме він очолює і наглядову раду підприємства. У 2009-му Олександр Ткаченко надав кіностудії 2,5 млн грн поворотної фінансової допомоги, повернення якої вимагав через суд у 2016-му.

Саме через позовні вимоги команда Ткаченка отримала пропозицію, від якої не можна відмовитися: контроль над Одеською кіностудією.

Нагадаємо, Андрій Осіпов, будучи депутатом Луцької міської ради, очолював групу “Новий Луцьк”.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром