З’ясовували, хто повинен обслуговувати найдовший будинок у Луцьку

31 Січня 2017, 20:30
2184

У луцькому комплексі будинків у районі проспектів Молоді та Соборності, що складається із 149 під’їздів, мешканці не можуть визначити, як обслуговувати єдину мережу комунікацій.

Про це йшлося під час засідання «архітектурної» комісії міської ради у вівторок, 31 січня, - повідомляє ВолиньPost.

Як розповів депутат Петро Бойко, нині в деяких будинках, з яких складається комплекс, створили ОСББ, а деякі і далі обслуговує компанія «М.Ж.К.». Проте досі існує єдина система водопроводів. Через це, мовляв, учасники ОСББ мають фінансувати обслуговування труб, які забезпечують не тільки їх, а і весь комплекс, проте платити за інших не хочуть, адже комунікації, мовляв, транзитні.

Натомість директор департаменту ЖКГ Юрій Крась пояснює, що ці труби не можуть вважатися транзитними, оскільки учасники ОСББ теж отримують із них воду та тепло. Тому на такі будинки не поширюється постанова Кабміну, що знімає із ОСББ відповідальність за їх обслуговування.

За його словами, поки немає змін в законодавство, ніхто не затвердить «особливий» тариф для таких будинків, а тому вони повинні платити за ремонт і обслуговування спільних комунікацій для всього комплексу.

Депутат Віктор Ящук запропонував визнати ці мережі мережами спільного використання, щоб співфінансувати їх обслуговування. Натомість головний інженер «Луцькводоканалу» Сергій Строк пояснює, що спільне фінансування законодавством не передбачене.

За словами голови комісії Андрія Козюри, коли проектували та споруджували цей будинок (1969-1980 роки), ніхто не думав про ОСББ і можливість «поділу» такого великого будинку.

У підсумку депутати вирішили підготувати звернення, аби внести зміни до законодавства, які передбачають обслуговування труб таких «особливих» будинків. Адже мешканці погрожують встановити у підвалах окрему систему опалення та водопостачання.

Коментарі
01 Лютого 2017, 23:09
цей будинок найдовший не лише в Луцьку, а в усій Європі !
01 Лютого 2017, 23:39
Якщо вірити "Гуглу", то цей будинок є найдовшим не лише в Європі, а й в усьому світі!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром