Луцьк туристичний: ТОП-10 цікавинок, які залишила після себе чиновниця Наталія Бунда

31 Січня 2017, 19:30
6152

Депутат Луцької міської ради Наталія Бунда протягом п’яти років очолює одне з найважливіших управлінь міської ради, основним завданням якого є підняття іміджу міста.

Начальником управління туризму та промоції міста Луцька депутат стала ще у 2012 році і варто зазначити, що з того часу у місті з’явилося чимало туристичних цікавинок, до появи яких так чи інакше була причетна молода чиновниця.

Нещодавно стало відомо, що Наталія Бунда хоче залишити займану посаду.  З цієї нагоди Район.Луцьк вирішив пригадати, що активна депутатка зробила для міста, перебуваючи на посаді керівника управління.

1. ПОЧАТОК

Вперше за ініціативи Наталії Бунди у місті розробили та затвердили першу Програму розвитку туризму у місті Луцьку на 2011-2012 роки. На її реалізацію у 2012 році з міського бюджету виділили 100 тисяч гривень, за які розробили туристичний сайт міста, проект системи туристичного ознакування міста Луцька та взяли участь у кількох туристичних виставках.

2.  ПРИЄМНЕ ВІДКРИТТЯ

У березні 2012 року у Луцьку затвердили логотип міста. Ним стало комбіноване зображення стилізованого ключа з елементами В’їзної вежі Луцького замку. Під знаком – назва міста та гасло «Приємне відкриття!».

3. НАЙКРАЩЕ – ТУРИСТАМ

Того ж року в місті відкрили КП «Центр туристичної інформації та послуг». А ще через рік, у 2013 році, виготовили й встановили вказівники та інформаційні стенди з картою, яка підсвічується у вечірній час і допомагає зорієнтуватися туристам у центральній та старій частині міста.

4. НІЧНЕ ЖИТТЯ МУЗЕЇВ

Тоді ж, у 2013 році, в Луцьку вперше провели акцію «Ніч у музеї» у Музеї історії Луцького братства, Аптеці-музеї і Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.

5. ЛУЦЬК У 3D

За час чиновництва Наталії Бунди у місті розробили віртуальну екскурсію «Луцьк у 3D». Тоді Луцьк був першим містом, яке стало частиною всеукраїнського проекту OpenUkraine. Екскурсія дозволяє оглянути пам’ятки архітектури та музеї ззовні і зсередини, визначні та цікаві місця, парки та вулиці на якісних панорамних фотографіях, зробити прогулянку містом, перебуваючи за монітором комп’ютера.

6. ЛУЦЬК НА РОВЕРІ

У 2014 році у місті розробили повноцінний велосипедний маршрут та видали карту «Луцьк на ровері»  з детальною інформацією про архітектурні пам'ятки міста. А ще «Центр туристичної інформації та послуг» розробив декілька варіантів пішохідних та велосипедних маршрутів. Детальну інформацію про кожен з маршрутів розмістили на туристичному сайті  міста Луцька visitlutsk.com.

7. ПОВЕРНЕННЯ КЛИКУНА

У 2015 році, з нагоди 930-річчя Луцька, у місті відродили професію Луцького кликуна, а також давню традицію «кликання» та інформування лучан. З В'їзної вежі Луцького замку кликун має сповіщати городян про те, що у місті все добре, а також виголошувати інформацію про важливі події, які відбуваються у Луцьку.

8. ЛУЦЬК У ТЕЛЕФОНІ

Під час роботи Наталії Бунди лучанам представили мобільний додаток «Луцьк. Мобільний додаток нашого міста». У додатку туристи можуть орієнтуватися за допомогою інтерактивної карти, вибрати найбільш зручні готелі чи хостели для проживання, заклади харчування зі смачними стравами. У додатку також доступні самостійні екскурсії, фотогалерея тощо.

9. ЛУЦЬК У КИЄВІ

У 2016 році в столиці України на п’яти білбордах розмістили фото Луцька, які протягом місяця закликали туристів відвідати наше місто. На білбордах були фото найстарішої частини міста (вигляд з боку оглядового майданчика на вулиці Гірній), а також титульна сторінка часопису «Український туризм», у номері якого розміщена стаття з назвою «Луцьк: твердиня князівського духу».

10. ТУРИСТИЧНІ МІЛЬЙОНИ

Вже у 2017 році Наталія Бунда досягла домовленості з депутатами та добилася від міської ради 1 мільйон 700 тисяч  гривень на програму розвитку міського туризму. За словами начальниці, гроші підуть на важливі заходи, спрямовані на промоцію міста Луцька. Чиновниця сподівається, що у результаті Луцьк отримуватиме чималі надходження до бюджету від туристів, які не зможуть встояти перед красою Луцька. 

 

(За матеріалами «ВолиньPost», «Район.Луцьк», «Конкурент» та офіційного сайту Луцької міської ради)

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
01 Лютого 2017, 21:38
Вона для для розвитку туристичної інфраструктури Луцька нічорта не зробила
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром