«Таким же самим методом і способом», – Сиротинська про те, як і коли продовжать зносити Старий ринок 

06 Лютого 2020, 16:28
«Робота Сиротинської та міської ради» - пілписали уламки підприємці ринку 3966
«Робота Сиротинської та міської ради» - пілписали уламки підприємці ринку

Головна муніципалка міста Юлія Сиротинська прокоментувала ситуацію з демонтажем Старого ринку у Луцьку. 

Очільниця мунварти запевнила, що «зачистку» базару продовжать найближчим часом, при чому такими самими методами і способами, як робили до цього. Про це пише Суспільне

«Ніде не заборонено формат того, в який час це має проходити. Ви знаєте, що департамент муніципальної варти неодноразово в пізні години, або вранці, щоб уникнути навантаження на транспортну розв’язку, здійснює демонтажі. За рішенням суду такий формат проводиться лише, якщо це є об’єкт нерухомого майна. Є рішення, є вилучено, є проведена реєстраційна процедура, всі ці речі стоять незаконно і розміщені також незаконно», – розповіла Сиротинська. 

Муніципалка запевнила, що демонтаж продовжать сьогодні, завтра і післязавтра такими ж методами, як і виконували раніше. Нагадаємо, демонтаж ринку проводили вночі 5 лютого за допомогою важкої техніки. Це викликало шквал обурення серед підприємців та громадян міста, тож у Луцькраді відбувся масштабний пікет, під час якого вимагали відставки Пустовіта та Сиротинської. Додамо також, що працівники ринку намагалися потрапити у Департамент муніципальної варти, але їх туди не впустили і діалогу не відбулося. 

«Я думаю, що вчора занадто багато було резонансних речей, які відбувалися біля Луцької міської ради, ми сьогодні надали офіційний відповідний коментар», – пояснила таку поведінку муніципалів їхня очільниця. 

Нагадаємо, за фактом нічного рейду на ринок поліція відкрила кримінал

«Поліцейські доставили до відділу 29 чоловіків, які перебували на місці події у балаклавах. Їх доставили до міського відділу, щоб з’ясувати, хто вони і їхньої причетності до подій, які там відбувалися. Їх всіх було допитано в рамках кримінального провадження. Встановлено, що всі ці особи є співробітниками муніципальної варти. Слідчі з’ясують, чому ці люди були в балаклавах, чим вони керувалися – все це буде в ході досудового розслідування. Це не означає, що здійснення демонтажу має відбуватися з пошкодженням майна чи нанесенням тілесних ушкоджень громадянам», – заявив речник нацполіції  області Віктор Гомоль.

Заяву Гомоля Юлія Сиротинська не підтверджує. 

«Про те, що забрали 29 молодиків – не відповідає дійсності. Працівники поліції доставили в міськвідділ 21 особу. Що стосується наявності балаклав – жоден працівник нашого департаменту їх не має, у використанні є кругові шарфи, які називаються бафи», – переконує муніципалка.

Та інформацію про те, що її підопічні обличчя закривали,  таки підтверджує.

«Так, звичайно, в нас є відповідні люди, інспектор, який перебуває в лікарні. Лице було прикрите шарфом. Якщо його підняти, лице закриває ось так», – пояснила Сиротинська.

Коментарі
06 Лютого 2020, 18:45
тим же самим методом і способом - відкрита жага вчиняти злочини. Якщо поліція внесла відомості до ЄРДР про умисне пошкодження чужого майна - ознаки злочину є. А імовірна особа не усвідомлює протиправність своїх дій - може вона не цілком здатна розуміти значення та наслідки своїх дій!
06 Лютого 2020, 22:34
Якщо ця вакханалія з грейдерами буде мати продовження, наслідки для муніципалітети будуть гірші за долю Беркута
07 Лютого 2020, 00:19
У неї психопатія
07 Лютого 2020, 00:23
ЧОМУ ГРЕЙДЕРИ ЩЕ НЕ РОЗІБРАНІ НА МЕТАЛОЛОМ-А ТРАКТОРИСТИ НЕ ПРИКОПАНІ
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром