Руйнується будівля Державного архіву

31 Січня 2017, 12:24
1919

Проект реконструкції будівлі Державного архіву Волинської області підготували на суму 1.24 мільйона гривень. Його подаватимуть на конкурс до обласного фонду регіонального розвитку, аби отримати кошти на виконання робіт.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради голови ОДА з керівниками міст та районів області 31-го січня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Як проінформувала заступник начальника планово-технічного відділу управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Олена Щесюк, проект для реконструкції вже готовий.

«В архіві відбувається руйнування конструкції будівлі. Вартість ремонтних робіт сягатиме 1.24 мільйона гривень. Тому цей об'єкт необхідно реконструювати в 2017-му році», – розповіла посадовець.

Зауважимо, що конкурс проектів щодо реконструкції чи будівництва в рамках обласного фонду регіонального розвитку завершився 30-го січня. Він проходив на умовах співфінансування громад.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак підсумував, що звернень півсотні.

«Загальна кількість проектів станом на сьогодні – 52. Останнього тижня нових надійшло 20, зокрема з Ківерцівського, Кольського району подали по 4 пропозиції. Подавали проекти й структурні підрозділи ОДА: Управління культури, охорони здоров'я, освіти по 3, хоча готували більше, але для них є обмеження», –  розповів посадовець.

Варто відзначити, щодо самого проекту реконструкції архіву, то його розробку обласна адміністрація довірила приватній фірмі «Луцьккомундорпроект», яка, здебільшого, спеціалізується на дорожніх роботах, а не комунальному підприємству. Вибір ОДА, вважають працівники КП, є нелогічним та упередженим.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром