Художниця порівняла Луцьк із болотом

27 Січня 2017, 21:54
2079

Тетяна Мялковська, художниця, порівняла Луцьк із застійним болотом, але вважає це швидше плюсом міста.

«Але це не погано. Бо в болоті генерують багато речей. Це така буферна зона, архів, поєднання води і землі. Болота завжди бояться всі вороги, тому наступають на нього найменше. В тому є великий плюс, там багато чого зберігається», - розповіла вона в інтерв'ю ВолиньPost.

«Волинь не дарма болотяна місцевість. І за рахунок своєї природної зони Волинь до сьогодні є колиска культури і мистецтва України, та Європи зокрема. Мені подобається той стан, єдине, що звичайно, змінювати треба, бо життя рухається. Треба себе позиціонувати, треба себе показувати. Бо бути відсталим – це не дуже добре», - додає митець.

«Волинь потрібно окультурювати і просвітлювати. На Волині, за моїми спостереженнями, люди ліниві і мають проблеми зі смаком. Не дарма кажуть, «ти вділась як полішучка», і це не комплімент. Рівень попсової естради в нашому звукоряді, середньої якості салонного мистецтва – це обкладинка культурної спадщини Волині сьогодні. А це не так, тому що Волинь має достатньо претензій бути модерновою, досить сучасною», - вважає Мялковська.

«Річ в тім, що це треба усвідомлювати і пропагувати. Для того, щоб це пропагувати, треба бути самому на тій хвилі. А люди, які в нас займаються організацією культурних заходів досить однобічно виховані і розвинуті. Тому хотілося б побажати Волині бути більш сучасною і швидшою в своїх проектах, реалізаціях. І вивчити історію Волині. Ніколи не думати, що Волинь почалася з мене», - роздумує Тетяна.

Коментарі
28 Січня 2017, 00:37
Це та ЖАБА з якогось болота вилізла !<br/>Наше місто саме прикрасне !
28 Січня 2017, 20:46
От цим &quot;прИкрасне&quot; усе і сказано.......
29 Січня 2017, 21:19
Провінційність - це біда не лише Волині, а всієї країни. Вона у якості еліти в усіх галузях життя, у поведінці вдома, у організації робочого місця, у емоційних висловлюваннях недоброго змісту. Чому одразу &quot;Жаба&quot;? Красива та смілива, талановита, то й бачить гостріше усі недоліки. Але ж вона зробила нам усім комплимент, назвав креативним болотом.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром