Герой тижня: арбітр виборчих перегонів Леонід Будцев

09 Жовтня 2015, 15:52
3169

Район.Луцьк започатковує тематичну циклічну рубрику «Герой тижня» – у ній неупереджене журі визначатиме найяскравішу особистість Луцька, яка залишила чи то добрий, чи не зовсім, але найпомітніший слід у житті міста за тиждень, що минає.

Першим лауреатом всенародного тижневого визнання, про яке найбільше розмов у місті, став скромний вчитель образотворчого мистецтва, який час від часу промінює школу на виборчі дільниці – голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев.

Керівником міської комісії Леоніда вибрали не випадково. Адже за його плечима – робота членом виборчої комісії на парламентських виборах у 2002 році, секретарем комісії – у 2007 році, заступником голови комісії на місцевих виборах у 2010 році та на позачергових виборах до Верховної Ради у 2014 році.

Чому цей ветеран виборчих перегонів став «Героєм тижня»? Бо, напевно, немає в Луцьку свідомого земляка, який би на днях не обговорював списки кандидатів у депутати, жеребкування політичних партій у бюлетені, претендентів на посаду Луцького міського голови. І саме цей увесь процес творив і контролював голова міської виборчої комісії. А відтак – був на устах усіх політиків, громадських діячів і простих городян, які цікавляться долею виборів.

Нинішній Герой доволі знаково завершив тиждень, адже саме до п’ятниці, 9 жовтня, міська виборча комісія завершує формування дільничних виборчих комісій. Фактично, від цих найнижчих ланок міської виборчої інфраструктури, точніше, від їхньої пильності, уважності і чесності залежить волевиявлення народу, кожного з нас. Тому процес створення ДВК на цьому тижні є одним із найважливіших моментів перегонів.

Окрім цього, саме нинішнього тижня через комісію лучани дізналися, як буде виглядати бюлетень-список кандидатів у мери Луцька. Якраз завдяки роботі комісії і, зокрема, її голови – нашого «Героя тижня», Луцька територіальна виборча комісія провела жеребкування, під час якого визначили порядкові номери політичних партій у бюлетені.

«Лучани отримають три бюлетені для голосування: із виборів депутата до обласної ради, до міської ради та Луцького міського голови. На спеціалізованих дільницях, а це – лікарні, будуть видавати не всі бюлетені. У законі прописано, що бюлетені видають тим виборцям, які проживають на території певного округу. Із виборів до обласної ради у Луцьку 12 округів, до міської ради – 42. Тому фактично треба, щоб лікарня, в якій перебуває виборець, потрапила до того самого округу, що і його домашня адреса – лише за цієї умови він отримає відповідний бюлетень», – розповів Леонід Будцев в інтерв’ю «Комунальному патрулю».

Не важко здогадатися, що нинішній Герой тижня навряд чи зможе розслабитися в майбутні два тижні. Адже перегони лише набиратимуть обертів. І так аж до 25 жовтня, коли настане «час пік» – День виборів.

«Прийдіть та проголосуйте, – закликає голова міської ТВК Леонід Будцев. – Не лишайтеся осторонь, щоб через якийсь час не зрозуміти, що мали шанс ухвалити рішення, але інші це зробили за вас».

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024