У поліції прокоментували ситуацію із «закладками» у луцькому парку 

28 Січня 2020, 14:44
Фото ілюстративне 4590
Фото ілюстративне

Лучанин став свідком закладання згортків із наркотиками у луцькому парку. 

Так звані «закладки», за словами Андрія Присяжнюка, у луцькому парку ховав підозрілий чоловік. Про це дописувач написав на особистій сторінці у фейсбук.

«Як я йшов по парку, то побачив чоловіка, який руками копався в землі, для мене стало очевидно, що він або закопує, або розкопує закладки (наркотики)», – розповів Андрій Присяжнюк.

Далі чоловік подзвонив у поліцію, але до приїзду наряду «закладчику» вдалося втекти з парку.

«Пройшло буквально декілька хвилин, як я побачив двох юних дівчат, одна з яких руками копала землю неподалік від першого місця», – продовжив розповідь свідок.

  Андрій Присяжнюк знову повідомив у поліцію.

«Паралельно повідомив дівчатам, що веду відеозйомку і почав рух до них. Спілкувався. Дівчата пішли в глибину дерев. Я сів на лавку біля їхнього «місця» очікувати патрульних. Дівчата покрутилися і ,побачивши що я нікуди не йду, пішли в напрямку 4 школи . В цей час патрульна машина під'їхала до гуртожитку педколеджу (який був моїм орієнтиром), розвернулася і поїхала до сходинок які ведуть в сквер біля 4 школи. З машини вибігли патрульні і побігли в сторону дівчат. Для мене це виявилося дивним, оскільки я описів не давав. Ок, я пішов до авто патрульних. Коли підійшов до авто то, зупинився і оглянувся. Побачив, що на місце, де перший і другі щось копали, прийшли прибиральники, тож побіг туди щоб нічого не прибрали. Прибиральники тачку поставили ймовірно біля місця закладки. Далі я побачив, як патрульні повертаються до авто і виїжають з стоянки. Махав їм, але вони поїхали геть ( можливо не побачили). Я зателефонував втретє на 102 о 15:07 год. Кажу їм, що я чекаю біля місця, де можуть бути наркотики. Чекаю. Чекаю. ТИШИНА. Прийшов мій друг з собаками. Мій пес в ході гри почав рити біля пенька, де чоловік щось шукав, і я побачив згорток жовтого кольору. Телефоную четвертий раз на 102 о 15,27 год., запитую що робити. Запевняють, що зараз хтось буде. Приїжають копи, дістають згорток і викидають в канаву!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Йдуть геть. Повертаються з іншими патрульними і дістають згорток з канави – і НАРЕШТІ ПІСЛЯ ДВОХ ГОДИН, КОЛИ СТЕРТІ ВСІ МОЖЛИВІ ВІДБИТКИ, ВИКЛИКАЮТЬ СЛІДЧО-ОПЕРАТИВНУ ГРУПУ», – описує ситуацію Андрій Присяжнюк.

У патрульній поліції Волинської області ситуацію коментують дещо по-іншому.

«Патрульні відреагували на кожен дзвінок цього громадянина. 

Після першого дзвінка заявник повідомив, що допомога поліції вже не потрібна, адже особа, яка, на його думку, порпалась у землі і щось лишила, уже пішла.

У цьому й криється основна проблема: поліцію сповістили запізно і дали людині спокійно піти. Крім того, заявник не надав жодного опису підозрілого чоловіка.

Опісля цього оператор з лінії 102 повідомив патрульних, що від парку до педколеджу піднімаються дві дівчини, які також порпались у землі, щось шукаючи. Виявилось, що цю інформацію також надав заявник. Патрульні перевірили дівчат, і нічого підозрілого в них не виявили. Натомість, вони повідомили екіпаж, що чоловік з собакою хотів їм щось продати, ті злякались. З ними провели профбесіду.

Потому заявник знову телефонував на 102 і повідомив, що його собака знайшла підозрілий згорток. Звісно, у цьому випадку патрульні мали б повідомити слідчо-оперативну групу про знайдене, однак зробили це згодом. Щодо викидання згортка, то це неприпустимо: ми з’ясуємо ситуацію та проведемо службову перевірку», – коментують у поліції.

Слідчо-оперативна група вилучила згорток з речовиною, схожою на амфетамін, вагою близько грама. Згорток відправили на дослідження.

«Загалом, щодо цієї ситуації, інформуємо громадян, що в разі виявлення підозрілих осіб, які щось, на вашу думку, закладають, необхідно негайно сповіщати поліцію за номером 102 і, по можливості, затримувати зловмисника. Також варто прослідкувати за людиною, передати поліції її детальний опис тощо. Знадобляться і фото та відео, які передаються в орієнтуванням екіпажам патрульної поліції. Неодноразово бували випадки, що в управлінні протидії наркозлочинності уже знали таку особу або ж вели щодо неї відпрацювання, документували правопорушення. Тобто робота в цьому напрямку ведеться, поліція збирає ряд доказів, аби довести причетність тих чи інших підозрілих громадян до певних злочинів. Тому не робіть поспішних висновків та не залишайте необдуманих коментарів», – додають у поліції.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром