Центр: приготують 1 200 порцій борщу

09 Жовтня 2015, 13:12
4442

У центральному парку відбудеться сімейне свято національної кухні.

У неділю, 11 жовтня, в Центральному парку міста Луцька влаштують «Фестиваль національної кухні». Ярмаркова частина свята розпочнеться о 12:00, а головна сцена фестивалю запрацює з 14:00, повідомляє Волинський інформаційний портал.

На гостей фестивалю чекає багато смачного та цікавого.

► «Фестиваль борщу». Організатори проекту «Фестиваль борщу» приготують у Луцьку триста літрів цієї смачної страви, що рівноцінно 1 200 тисячі порцій. Смакоту готуватимуть аж за трьома рецептами: «Волинський борщ», «Борщ для Любарта» та «Традиційний Український борщ». Стравою пригощатимуть безплатно.

► Плов за традиційними татарськими рецептами. Страву готуватиме община кримських татар у Луцьку. Соковите м’ясо, сипкий рис та свіжі овочі чудово смакуватимуть лучанам та гостям міста на свіжому повітрі. Страву обіцяють продавати за символічну плату.

► «Волонтерська гостина». Кухарі-волонтери готуватимуть на фестивалі смачні українські вареники та деруни. Стравами пригощатимуть за благодійні внески. Зібрану суму згодом спрямують на потреби воїнів АТО.

Козацький куліш. Волинські козаки на чолі з відомим отаманом Олександром Середюком приготують страву для справжніх чоловіків ‒ смачний український куліш. Польовою кашею, приправленою сальцем, обіцяють пригощати всіх охочих.

Метровий торт. «Луцьк-кондитер» приготував до свята особливий подарунок ‒ майстри солодких страв обіцяють виготовити велетенський торт, довжиною понад метр. Смаколик зроблять у формі столу, на якому стоятимуть солодкі страви-декорації української національної кухні.

Дитяче містечко. ТМ «Молокія» організує дитяче містечко, де наймолодші гості свята зможуть побавитися абсолютно безплатно.

► Майстер-класи. Гості фестивалю, зокрема, й відомі волиняни, проведуть майстер-класи з приготування смачних українських страв.

А на десерт фестиваль підготував виступ відомого хмельницького гурту «Моторолла», який виконає свої старі хіти та презентує новий альбом.

Організатор: громадська організація «Volfest». Фестиваль відбудеться за підтримки кандидата на посаду Луцького міського голови Миколи Романюка.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024