«Профі день»: молоді лучани ярмаркували вакансіями

09 Жовтня 2015, 12:18
2806

Для молоді організували проект, який допоможе визначитися з майбутньою професією або зарекомендувати себе як талановитого працівника.

Вчора, 8 жовтня, в обласному музично-драматичному театрі відбувся «День кар’єри «Profi Day».
Координатори проекту, обласний молодіжний центр праці, повідомили, що захід спрямований на вирішення проблеми працевлаштування молоді та внутрішньо переміщених осіб шляхом проведення молодіжних ярмарок вакансій і днів кар’єри.

«Ми хочемо, щоб ви мали пряме спілкування з роботодавцями і мали можливість поцікавитися тим, як будувати свою кар’єру. Тут максимально зменшено будь-які офіційні заходи, щоб забезпечити можливість простого спілкування», – зазначив директор обласного молодіжного центру праці Петро Лавринюк.

Керівник проекту у Луцьку і психолог Молодіжного центру праці Зарина Дацик розповіла, що захід проходить цього місяця у 17 областях України, а ініціатор цього проекту – Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодіжний центр працевлаштування».

Проект підтримано Міністерством молоді та спорту. Також партнерами проекту на Всеукраїнському рівні є Центр зайнятості вільних людей, а головним інформаційним партнером – rabota.ua.

Із відкриттям сьогоднішнього «Профі дня» всіх привітала начальник відділу організації профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості Наталія Балакіна. Молодим волинянам вона побажала бути активними і максимально креативними, а роботодавцям – «побачити блиск в очах потенційних працівників, які готові здобувати знання і професіоналізм».

Декан факультету бізнесу Луцького національного технічного університету Тарас Божидарнік зауважив, що це важливий і корисний захід. Він закликав усіх присутніх бути активними, показувати себе та добиватися тої чи іншої посади.

«Така можливість є. Потрібно не боятися проявляти себе, бо під лежачий камінь, як то кажуть, вода не тече», –  зауважив декан.

Після офіційної частини відвідувачі змогли  ближче познайомитися з організаціями й отримати перший досвід спілкування з роботодавцями, дізнатися про умови стажування і працевлаштування, подати свої резюме в кадровий резерв компанії та пройти попередню співбесіду, ознайомитись із вимогами роботодавців, узяти участь у тематичних семінарах, тренінгах і майстер-класах.

Цього дня відбулись майстер класи з написання резюме, проходження співбесіди, формування власного бренду, вибору майбутньої професії, проектної діяльності та інші. Роботодавці, в свою чергу, проводили презентацію компанії, надавали інформацію про можливі стажування та вакансії постійної й тимчасової роботи, показували свої переваги на ринку праці й поширювали інформацію про компанію та асортимент послуг. Деякі роботодавці скористались можливістю презентації своєї організації для всіх охочих.

Усього на заході було представлено 26 компаній-роботодавців.













 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024