Молоді: бібліотеку ліквідують, а працівники непенсійного віку матимуть нове місце роботи

26 Січня 2017, 11:02
2003 Джерело: facebook.com

Представники Федерації профспілок Волинської області остаточно вирішили продати приміщення бібліотеки, що знаходиться на проспекті Молоді, 4, для комерційної діяльності.

Про це йшлося у середу, 25 січня, під час сесії міськради.

Депутат Петро Бойко повідомив, що до нього звернулися працівники профспілкової бібліотеки, яка знаходиться за адресою проспект Молоді, 4. 30 грудня вони отримали повідомлення про те, що приміщення продаватимуть, а майно передадуть до навчально-методичного центру, що знаходиться на проспекті Відродження, 24.

Книжковий фонд бібліотеки становить 73 тисячі примірників, а послугами бібліотеки користується багато жителів мікрорайону.

Тож депутат попросив міського голову Миколу Романюка здійснити перемовини з представниками обласної федерації профспілок, щоб вирішити це питання.

Натомість депутат міськради Павло Данильчук зауважив, що під час «бюджетної» комісії заступнику мера Сергію Григоренку уже рекомендували побесідувати з представниками профспілки.

За словами Сергія Григоренка, голова федерації профспілок Волинської області Іванна Дубинка-Філозоф повідомила, що рішення про продаж приміщення прийняли остаточно і представники профспілки не хочуть віддавати його задарма у комунальну власність. Якщо у міськради є кошти, приміщення пропонують викупити. Рішення про продаж уже затвердили у Федерації профспілок України.

Проте голова Федерації профспілок Волинської області, каже Григоренко, пообіцяла, що усі працівники бібліотеки, які не досягли пенсійного віку, отримають працевлаштування, а бібліотечний фонд перемістять в окрему кімнату у методичному центрі профспілок.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром