Міськрада Луцька – серед лідерів за відкритістю даних

26 Січня 2017, 07:54
1629

Лідерами серед міських рад у сфері відкритих даних є міськради Львова, Вінниці, Дніпра, Луцька, Одеси, Харкова, Полтави, вважають аналітики громадянської мережі "Опора".

Таку інформацію було оприлюднено під час презентації дослідження розвитку відкритих даних в обласних центрах України (грудень 2016 р.), підготовленого ГМ «Опора» «Дані міст України: open data in progress» у середу в Києві. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами дослідження, відсутній прогрес у цій сфері в роботі міських рад Житомира, Сєверодонецька, Черкас та Чернігова.

Станом на грудень 2016 року в 12 містах було ухвалено розпорядження міських голів про відкриття даних, їх публікацію, визначено відповідальних за це людей.

«У Вінниці, Львові, Одесі у міських програмах розвитку IT-технологій передбачено фінансування для розвитку відкритих даних у міських радах», - розповіла аналітик проекту «Дані міст Apps4Cities» громадянської мережі «Опора» Надія Бабинська.

За її словами, найбільш системно підходять до вирішення цього питання у Львові, де у відкритому доступі публікують саме ті дані, які потрібні населенню.

«Можна констатувати, що в міських радах спостерігаються часткові позитивні зміни щодо відкритих даних, ухвалюються відповідні документи, публікуються дані, хоч і поганої якості», - йдеться в матеріалах дослідження.

На думку експертів «Опори», у 2017 році містам знадобиться допомога і підтримка, як методологічна, так і технічна для розвитку відкритих даних.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром