Як муніципали борються з водіями-порушниками у Луцьку

24 Січня 2020, 14:41
«Люди просто не хочуть правильно паркувати автомобіль»: як муніципали борються з водіями-порушниками 1909
«Люди просто не хочуть правильно паркувати автомобіль»: як муніципали борються з водіями-порушниками

Директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська розповіла про боротьбу з проблемою паркування у Луцьку.

Про це йшлося у прямому ефірі програми «Звіти_наживо» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

Керівниця муніципалів зазначила, що інспектори працюють на 11 локацій. Це місця, де масове неправильне паркування створює перешкоди для руху транспорту та провокує небезпечні ситуації.

«Наприклад, ринок «Центральний» і розв’язка Глушець-Ковельська. Коли там залишають автомобілі, то не може проїхати жоден громадський транспорт, там постійні ДТП. Ми неодноразово стикалися з тим, що на пішохідному переході збивали людей, тому що там ще й була зупинка приміського транспорту. Люди зазвичай перебігають дорогу в тому місці, не дивлячись на світлофор. Там відбуваються такі речі, бо транспорт просто не може роз’їхатися.», – розповіла Юлія Сиротинська.

Зі слів директорки департаменту, наразі обговорюють створення парковок зі зручними способами оплати. Вартість такої послуги у Луцьку становить 6 гривень за годину. Для порівняння, у Львові ціна за паркову в центрі становить 50 гривень за годину.

Паралельно муніципальна варта працює над своєрідним перевихованням водіїв.

«Проблема у тому, що наші люди просто не хочуть правильно паркувати автомобіль, бо набагато зручніше під’їхати під самі двері, а не пройтися 10 метрів.», – жаліється директорка.

Проте, додає, що все ж є зміни. Робота інспекторів, постійні штрафи для порушників дають результат. У центрі міста, зокрема, на вулицях Богдана Хмельницького та Карпенко-Карого, автомобілів стало значно менше. Відповідно, звільнився проїзд для громадського транспорту та стало можливим паркування для людей, які приїжджають на закупи.

Читайте також: Що зробили луцькі муніципали за два роки роботи

   

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром