Як працює Луцький військовий госпіталь після пожежі 

23 Січня 2020, 10:10
Палата 3988
Палата

Луцький військовий госпіталь потроху реабілітовується після пожежі: тут збільшили кількість пацієнтів та проводять ремонтні роботи. 

Наразі у госпіталі лікуються 136 пацієнтів. Переважна більшість з них – на амбулаторному лікуванні. Зі стаціонарними хворими заклад відновив роботу 20 грудня минулого року. Наразі для них розгорнули 50 ліжкомісць зі ста штатних. Але це тимчасово, адже в медзакладі все ще тривають ремонтні роботи. Про це пише АрміяInform.

«Під час пожежі в нас згорів дах і була загроза електрозамикання у будівлі. На сьогоднішній день ми ліквідували цю загрозу, накривши дах гідробар’єром. Підключили електроенергію, а після цього систему опалення, – розповідає начальник Луцького військового госпіталю полковник медичної служби Василь Криворучко. – Потім поетапно почали вводити в експлуатацію інші приміщення. Спочатку відновили роботу адміністративної частини та приймального відділення».

Читайте також: «Ми спрацювали як єдиний механізм», – Таїсія Криворучко про пожежу у Луцькому військовому госпіталі


Остаточно роботу над дахом планують завершити до 27 січня. Міністерство оборони України виділило на ремонт близько 3 мільйонів гривень. Кошти збирали і волонтери, які також допомагали з будматеріалами.

«Не було жодного підприємця чи особи, яка би стояла осторонь чи уникла цього питання. Тому, хоч біда нас і згуртовує, я вважаю це хорошою тенденцією у суспільстві, і спільними зусиллями можна досягнути багато чого», – розповіла луцька волонтерка Наталя Ариванюк.

Читайте також: На ремонт даху луцького госпіталю виділили 3 мільйони гривень

Наразі у медзакладі повністю відремонтували 10 палат, ще у п’ятьох йде ремонт. На другому поверсі госпіталю поруч із терапевтичним відділенням будівельники відновлюють пошкоджені стіни. Тут, за словами начальника установи, був епіцентр пожежі.

«Пацієнтів на стаціонар ми сьогодні приймаємо у хірургічному, неврологічному, травматологічному та інфекційному відділеннях. Далі будемо відновлювати пошкодження у терапевтичному відділенні, – каже Василь Криворучко. – Також триває поступова заміна електропроводки, замикання якої нині одна з основних версій пожежі, та слідство триває і надалі».

Нагадаємо, у ніч на 20 вересня у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі виникла пожежа, що охопила покрівлю та перекриття лікарняного корпусу. Будівля знаходиться на балансі Міністерства оборони України та має історичну цінність. Свого часу тут розташовувався монастир ордену тринітаріїв.

Читайте також: Фото зсередини військового госпіталю, який горів у Луцьку



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром