Відкрили сайт, де можна отримати онлайн-консультацію від пульмонолога

08 Жовтня 2015, 17:45
12111

На міждисциплінарній конференції на тему «Невідкладні стани в пульмонології» представили сайт товариства пульмонологів та фтизіатрів Волинської області імені Михайла Марунчака, де лікарі-спеціалісти зможуть проводити онлайн-консультації.

Хвороби органів дихання за розповсюдженням знаходяться на 3 місці після онкологічних та серцево-судинних захворювань і на 4 місці за смертністю. Тож на конференції по пульмонології обговорили як потрібно надавати допомогу при захворюваннях дихальних шляхів, а також представили сайт, який допоможе не тільки розпізнати первинні симптоми захворювання, а й отримати консультацію спеціаліста.

Теоретичними й практичними навиками з лікарями прийшли поділитися обласний анестезіолог Павло Гащишин, торакальний хірург Володимир Гончарук та завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

Обласний пульмонолог Олег Яковенко зазначив, що кожен лікар повинен вміти вчасно попереджувати, діагностувати і лікувати захворювання дихальної системи. Тому на сайті розміщена інформація не лише для потенційних пацієнтів, а й для лікарів.

«Сайт призначений як для мешканців області, так і для лікарів. Він містить інформаційні розділи  та консультативну допомогу в режимі он-лайн, з метою подальшого дообстеження. Також там можна знайти певний алгоритм дій для пацієнта, який не знає до кого звернутися і що робити у випадку виявлення у себе симптомів захворювання», – розповів Олег Яковенко.

Завідувач відділення пульмонології, який і став ініціатором створення сайту, впевнений, що такий ресурс буде значно кориснішим, аніж блукання в мережі у пошуках інформації із підозрілих джерел. Сайт працює під егідою фахових спеціалістів, тому кожен охочий зможе отримати консультацію лікаря в режимі он-лайн, на скільки це буде можливо.

1




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром