Найбільше порушень рибоохоронний патруль фіксує в Луцькому районі

21 Січня 2020, 13:55
Риба 2105
Риба

За 2019 рік на гарячу телефонну лінію рибоохоронного патруля надійшло 42 звернення, в результаті яких викрили 42 правопорушення. 

Найбільше порушували жителі Луцького, Ківерцівського та Рожищенського районів. Про це інформує прес-служба ВРП.

Загалом у недобросовісних рибалок вилучили 23 сітки, 8 екранів, одиного «павука» та одну «острогу». Окрім того, виявили 15 безгосподарських сіток.

Здебільшого телефонні дзвінки та повідомлення стосувалися порушень природоохоронного законодавства, порядку придбання та збуту водних біоресурсів на ринках, роз’яснень стосовно вимог Правил любительського і спортивного рибальства. Громадян цікавили терміни нерестової та осінньо-зимової заборони, основні місця зимівлі водних біоресурсів у водних об'єктах Волинської області.

Крім «гарячої лінії», на яку можна звернутися за телефоном (067) 360-78-40, громадяни повідомляють про порушення в групі «Стоп браконьєрство на Волині» у мобільному додатку Viber. Зокрема, у цій групі державні інспектори оперативно реагують на повідомлення про порушення, перевіряють інформацію від рибалок та запрошують представників громадськості до рибоохоронних рейдів. Протягом вересня – грудня опубліковано 13 таких запрошень, під час спільних рейдів рибалки показують водойми, на яких раніше фіксували браконьєрів.

Читайте також: У Луцьку хочуть штрафувати за риболовлю в каналах Центрального парку

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром