100 тисяч на округ: Луцькрада вирішить, як працюватиме депутатський фонд

24 Січня 2017, 17:55
1868 Джерело: arhivach.org

Депутати Луцькради матимуть змогу витрачати по 100 тисяч гривень на нагальні потреби своїх округів, порядок використання коштів затвердить сесія міськради.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії у вівторок, 24 січня.

Начальник департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова розповіла, що наразі кошти знаходяться у департаменті та не мають цільового призначення.

Планують, що виділяти гроші на потреби, запропоновані депутатом, будуть рішенням міської ради. А освоюватиме кошти головний розпорядник – управління освіти, культури, департамент ЖКГ, або ж інша відповідальна структура. Саме розпорядник коштів і купуватиме необхідні матеріали та послуги та перевірятиме їх цінову політику. Кошторис робіт та якість їх виконання візьмуть під особистий контроль депутати.

Оскільки остаточне рішення про виділення коштів щодо тієї чи іншої депутатської пропозиції прийматимуть на пленарному засіданні сесії, то за словами Бориса Смаля, депутатам доведеться домовитися про «солідарне голосування».

«Цей фонд – право депутата першочергово запропонувати, куди витратити гроші. Все одно голосуватиме за це сесія.  Потрібна буде наша солідарність, аби цю пропозицію підтримали», – зауважив депутат.

Остаточне рішення щодо порядку використання депутатського фонду мають ухвалити на пленарному засіданні сесії. 

 

Софія СІЧКУН

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром