«Все, що маю, я придбав не на державній службі», – заступник начальника Волинської митниці

24 Січня 2017, 18:03
3983

Заступник начальника Волинської митниці, начальник митного поста «Луцьк» Олександр Щуцький розповів про походження своїх статків та дорогі автівки.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

На початку грудня активісти і учасники АТО прийшли на митний пост «Луцьк», щоб за їхніми словами, дізнатися секрет успіху керівника Олександра Щуцького. У його декларації йдеться, що користується митник дорогими автомобілями, серед яких Bentley 2008 року випуску та ВМW X5. Окрім того, Щуцький задекларував понд 140 тисяч гривень, отриманих за надання консультацій.

Тоді на робочому місці Олександра Щуцького не було. Депутат Волинської облради Костянтин Зінкевич залишив у канцелярії звернення, у якому просив Щуцького детально пояснити свої статки. Відповіді від митника так і не надійшло.

Журналісти таки зустрілися з Щуцьким. Він повідомив, що все майно, зазначене в декларації, набув не на державній службі. Зокрема автомобіль Bentley придбав у 2008 році, коли був заступником гендиректора Селянської інноваційної холдингової компанії. Консультації надавав теж не як держслужбовець. За його словами, на державну службу він вступив 4 місяці тому. Хоча значний період Олександр Щуцький працював у Мінекономіки.

Нині, каже митник, орендує житло на Волині, а у Київ до сімі’ї їздить лише на вихідні, і то потягом.

Щодо своєї відсутності на роботі Олександр Щуцький каже, що хворів, а згодом був зайнятий підготовкою до конкурсу на посаду. Митник зазначає, що йому довелось змагатися з чотирма притендентами. Серед них не було жодного волинянина.

Олександр Щуцький каже, інформація, яку оприлюднили провідні ЗМІ про його статки – перекручена.

«Мені не страшно давати інтерв’ю. Мені страшно, що преса перестала бути нормальною пресою. Вони дають інформацію, яка подобається публіці. Тільки бруд і страх. Ви закінчите це інтерв’ю і все закінчиться тим, що мене покажуть, як якогось злочинця. Я цього не боюся. Я готовий», – каже митник.

Щуцький також повідомив, що не збирається, як головний казначей Волині Михайло-Мирослав Леміщак писати заяву в НАЗК про перевірку. Усі перевірки вже пройшов, як ішов на цю посаду, – каже Щуцький.

Що ж до претензій громадськості, то він стверджує, що після візиту активістів зустрічався у Києві з ними. 

«Якщо хтось має до мене питання, то нехай приходить. Я відкритий», – каже Щуцький.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром