«Кров на крилах, і їм боляче»: у мережі поширили спотворену інформацію про Луцький зоопарк

18 Січня 2020, 17:10
Пелікани з Луцького зоопарку 5049
Пелікани з Луцького зоопарку

Інформація про те, що у Луцькому зоопарку працівники ображають тварин, роблять їм боляче, зокрема пеліканам, належно не доглядають, не відповідає дійсності.

Таке повідомлення 17 січня поширила Ksenija Shynkaruk у фейсбук-спільноті Теревені про Луцьк. Інформацію 18 січня в тій же ж групі спростувала від імені працівників зоопарку спеціалістка зі зв’язків із громадськістю Ольга Булковська.

Інформація, яку поширила Ksenija Shynkaruk про Луцький зоопарк
Інформація, яку поширила Ksenija Shynkaruk про Луцький зоопарк

Допис Ольги Булковської подаємо без змін:

«Доброго дня усім учасникам групи!

На жаль, Ksenija Shynkaruk вимкнула коментарі до допису, який сама ж учора поширила (посилання на нього – внизу). Тому від імені колективу КП «Луцький зоопарк» я повідомлю: була поширена інформація, яка взагалі не відповідає дійсності і є оціночним судженням некомпетентної людини, яке, на жаль, підтримало кілька осіб, причому частина з них – навіть не лучани, які можуть робити висновки на основі власного досвіду відвідин зоопарку. Якби нашою гостею керувало бажання дійсно з'ясувати ситуацію, то вона б підійшла до наших працівників одразу, а не через кілька днів зробила пост у ФБ. А так – через соцмережу створюється спотворене сприйняття Луцького зоопарку, де кожен його співробітник докладає максимум зусиль для того, щоб усі наші підопічні мешкали у комфорних умовах та були живі-здорові.

Читайте також: Єноти-ласуни: веселі фото з Луцького зоопарку

Натомість тішить, що чимало відвідувачів це бачать і розуміють, тож стали на захист зоопарку. Дякуємо за це безмежно. Бо саме для таких гостей ми працюємо, попри недоброзичливців та неправдиві вкиди.

Внизу я додам сьогоднішні фото, де добре видно усіх пеліканів та їхній стан. Усіх, кого це не переконає, співробітники зоопарку запрошують на власні очі побачити, як почуваються і ці пернаті, й інші наші підопічні. Колектив сподівається, що автор посту і ті «добрі» коментатори, які писали про знущання над тваринами, вибачаться перед людьми, які без свят та вихідних, у будь-яку погоду працюють тут, аби кожна птаха чи звір були задоволені умовами перебування у зоопарку.

Читайте також: У Луцькому зоопарку збирають гроші на вольєр лисенятам

Фото Ольги Булковської
Фото Ольги Булковської

А на завершення ще одна репліка. У нас не лише вовк, якого врятували з капкану і привезли сюди, – каліка. Таких підопічних – чимало. У природі вони не вижили б. І якщо вам шкода дітей, які це бачать, а хисту пояснити, що саме у нас така особина отримала шанс на життя, немає, то, може, запитайте у самих себе, чи маєте право говорити про добро і гуманне поводження з тими, за кого відповідаєте».

2
Фото Ольги Булковської
Фото Ольги Булковської

Читайте також: Найепатажніший бізнесмен України у Луцьку чаював з Голованем та подарував зоопарку 50 тисяч гривень 

На що луцький зоопарк витратив 50 тисяч, подарованих відомим мультимільйонером

Коментарі
19 Січня 2020, 05:17
При температурі близькій до нуля градусів за С - цельсієм ,..."Південні" популяції ,- живі істоти мерзнуть ! Наприклад .Людина індус , при такій температурі може загинути від переохолодження ...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром