Луцький зоопарк: комфортна зимівля для теплолюбивих лемурів

23 Січня 2017, 19:05
1895

Екзотичних мешканців Луцького зоопарку – лемурів – привезли із Харкова. Взимку їм у звіринці комфортно, бо тут про них належно дбають та створюють комфортні умови.

У Луцькому зоопарку лемури з’явилися в минулому році. Нові мешканці підкорюють красою та безпосередністю і постійно перебувають у русі – йдеться на сайті ВРД НТКУ.

Директор зоопарку Людмила Денисенко розповіла, що колеги з Рівного, згідно із договором, на утримання передали самку мадагаскарських лемурів. У 2016-му році до звіринця також прибули носухи, рись, орлан білохвіст, поні й валлійські кози.

Директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко розповідає:

– Колекція Луцького зоопарку протягом 2016-го року поповнилася такими екзотичними тваринами як лемури котячі. У червні прибули до Луцького зоопарку з Харкова парочка лемурів. Це були хлопчики. І вже восени до них приїхала дівчинка з Рівненського зоопарку по договору на утримання. Наразі це залишаються найекзотичніші тварини, представники світу тварин, які є у Луцькому зоопарку.

Батьківщина тварин – Мадагаскар. Зимують у Луцькому зоопарку вони у вольєрі, де підтримується температура — 18-20 градусів тепла.

Фельдшер ветеринарної медицини Тетяна Литвин зазначає:

– Взимку, звичайно, потрібен більший догляд, оскільки все ж таки вони перебувають у закритому приміщенні. Даємо різні вітаміни. Для них потрібен вітамін Д, щоб мали гарну шерсть, обов’язкове дворазове харчування. Лемури дуже полюбляють фрукти. Раз на тиждень даємо варені яйця та курку, бо це потрібно для раціону.

До слова, середня тривалість життя котячих лемурів становить 35 років.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром