Луцькій виборчій комісії виділили один мільйон вісімсот гривень

08 Жовтня 2015, 13:32
2660

Гроші витратять на оплату праці, канцтовари, виготовлення кабінок для голосування, транспортні послуги і послуги зв’язку.

Луцьку міську виборчу комісію на цих політичних перегонах очолив Леонід Будцев – людина із багатолітнім виборчим досвідом, за професією – скромний вчитель образотворчого мистецтва. Для роботи в комісії його делегував Блок Петра Порошенка.

Голова виборчої комісії каже, зараз основне завдання – сформувати дільничні виборчі комісії. Мають це зробити до 9 жовтня. Уже подали всі кандидатури на членів ДВК, працюють над перевіркою документів: копій паспортів, заяв.

За законом, членом дільничної виборчої комісії може бути лише та людина, яка має право голосу на цих місцевих виборах, тобто – із пропискою у місті Луцьку. Уже знайшли кілька претендентів на члени ДВК із реєстрацією в районі і навіть в інших областях. Вони живуть у Луцьку по кілька років і вважали, що цього достатньо.

Лучани отримають три бюлетені для голосування: із виборів депутата до обласної ради, до міської ради та Луцького міського голови.

«На спеціалізованих дільницях, а це – лікарні, будуть видавати не всі бюлетені. У законі прописано, що бюлетені видають тим виборцям, які проживають на території певного округу. Із виборів до обласної ради у Луцьку 12 округів, до міської ради – 42. Тому фактично треба, щоб лікарня, в якій перебуває виборець, потрапила до того самого округу, що і його домашня адреса – лише за цієї умови він отримає відповідний бюлетень», – каже Леонід Будцев.

На запитання, яку суму загалом виділили для Луцької виборчої комісії на проведення виборів, відповідає, що один мільйон вісімсот гривень. Ці кошти ідуть на оплату праці, на канцтовари, на виготовлення кабінок для голосування, на транспортні послуги і послуги зв’язку.

Більш детально про підготування до виборів у Луцьку – в статті «Голова Луцької виборчої комісії: «У нас забрали право не підтримувати жодного кандидата».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024