Помічники патрульних проведуть тренінги з особистої безпеки в школі №17

16 Січня 2020, 16:01
Помічники патрульних проведуть тренінги з особистої безпеки в школі №17 1989
Помічники патрульних проведуть тренінги з особистої безпеки в школі №17

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відновили роботу молодіжного проєкту «Помічник патрульного». Проєкт розпочав роботу у листопаді 2019 і продовжує працювати у 2020 році.

15 січня у бібліотеці помічники патрульних протестували квест та майстер-клас з особистої безпеки, які для них розробили бібліотекарі.

Старшокласники школи №17 навчилися виготовляти флікери (світовідбивні елементи) та опанували нові знання із правил дорожнього руху. За кілька днів помічники патрульних мають провести майстерки та тренінгові заняття з особистої безпеки з учнями середніх класів своєї школи.



Зі слів організаторів, старшокласники вже пройшли двомісячне навчання від патрульних поліцейських та тренерів Громадської організації «Молодіжна платформа», а тепер самі навчатимуть однолітків рідної школи №17 особистій безпеці, та як протистояти стереотипам, алгоритмам дій при порушенні прав підлітків тощо.

«Бібліотека вперше має такий потужний молодіжний проєкт. Разом із молоддю, партнерами працюємо над створенням безпечного освітнього середовища Луцької школи №17. Сьогодні тестували майстер-клас, який вже у цю п'ятницю проведемо одномоментно у чотирьох класах. Багато років разом із патрульними проводимо Уроки безпеки для школярів, на яких завжди креативно подаємо інформацію у вигляді квестів та вікторин. Адже так учні краще запам’ятовують матеріал», розповіла керівниця проєкту, методистка бібліотеки Оксана Романюк




 

Довідкаово:

Проєкт здійснює ГО «Молодіжна Платформа», Патрульна поліція Волинської області, Волинська обласна бібліотека для юнацтва на базі КЗ «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 17 Луцької міської ради» за фінансування, наданого Неурядовою організацією «Сучасний Формат», Обласна молодіжна громадська організація «Волинський інститут права» в рамках підтримки громадських ініціатив випускників курсу «Громадянська освіта для молодіжних працівників», що здійснюється за підтримки ПРООН та Міністерства закордонних справ Данії.       

Мета – сприяти створенню безпечного середовища в школі №17,  налагоджуючи тісну співпрацю та взаємну довіру між молоддю Луцької ЗОШ №17 і правоохоронцями шляхом розробки та реалізації із школярами навчальної програми факультативу «Помічник патрульного». Також учні спільно з патрульними повинні провести ряд загальношкільних заходів.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024