У деяких багатоповерхівках Луцька встановлять загальнобудинкові лічильники 

16 Січня 2020, 15:30
Фото ілюстративне 2688
Фото ілюстративне

Тринадцять житлових будинків Луцька планують оснастити вузлами комерційного обліку, або ж загальнобудинковими лічильниками. 

В цей перелік входять будинки за адресами: бульвар Дружби народів, 7, вул. Станіславського, 11, вул. Дубнівська, 79, вул. 8 Березня, 26, вул. Генерала Шухевича, 4, вул. Козакова, 1, вул. Привокзальна, 3, 6, 7, просп. Відродження, 11, вул. Січова, 1, 2 та 5. Про це йдеться на сайті ДКП «Луцьктепло».

Зазначають, що сплата внеску за встановлення вузла комерційного обліку визначається відповідно до «Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання».

Розрахунковим періодом для оплати внесків є квартал. Сплата внесків розстрочується на п’ять років або на інший строк за згодою сторін.

Власник (співвласниками) будівлі протягом двох місяців має право повідомити оператору зовнішніх інженерних мереж (за своїм вибором) про:

  • Згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах;
  • Намір погодити з оператором зовнішніх інженерних мереж відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку;
  • Намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

«Зважаючи на недостатню платоспроможність підприємства, оператор зовнішніх інженерних мереж ДКП «Луцьктепло» не може одночасно обладнати засобами комерційного обліку 100% багатоквартирних житлових будинків м. Луцька, однак буде це робити в межах наявного вільного фінансування та враховуючи економічну та технічну доцільність встановлення засобів обліку теплової енергії у деяких житлових будинках», – зазначають на підприємстві. 

Читайте також: Тимчасово не будуть опалювати деякі будинки у Луцьку

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром