У Луцьку привид провів екскурсію містом

16 Січня 2020, 14:31
Нічна екскурсія Луцьком 2932
Нічна екскурсія Луцьком

У Луцьку привид Станіслав Хрустель розважив веселими історіями, відкрив таємниці закоханих в Луцьку, показав пам'ятки старого міста під світлом факелів.

14 січня на Братському мості зібралися всі охочі дізнатися таємницю та історію рідного міста. 

Зустрів у таку морозну ніч привид Станіслав Хрустель, якого, за його словами, мали стратити тут за перелюб, але йому пощастило домовитися з катом, та духи міста не пробачили злочину – тепер мусить розповідати історію міста жителям та приїжджим. 



Спочатку говорили про історію Братського мосту та трохи погралися у глашатаїв, далі роздали смолоскипи та рушили у ходу по історичним пам’яткам. Також розгадували загадку Данила Братковського, за що отримували подарунки у вигляді «пацірок»-намистинок із бусів коханої привида. Окрім того, впродовж екскурсії давали відповіді на різні запитання, аби взначити, хто добре знає історію краю. 

Учасники нічної екскурсії дізналися легенду, мабуть, одну з маловідомих про заснування міста. Побували біля колишньої ратуші, пройшлися «дикими» закоулками, де в давнину жили відьми. Одним із найцікавіших етапів нічної екскурсії було відвідування будинку з химерами та розмова з його господарем – Миколою Голованем, який розповів про своє життя.


Микола Головань
Микола Головань

 «Я щасливий, що цей вернісаж приваблює таких прекрасних людей, як ви. На днях мені виповнилося 77, але я ще тримаюся та надихаюся вашою енергією. Правильно, що мандруєте і дізнаєтеся щось нове. Талант для мене є Божою благодаттю, і я працював все життя над ним. Ви молоді люди і перед вами світ відкритий, тому треба його пізнавати. Цього я вам і бажаю – бути вільними і не піддаватися пасивності», – зауважив Микола Головань.

Луцький замок – останній об’єкт екскурсії, після якого по дорозі до місця, де зустрічалися, послухали казку про Оха, а потім зігрівалися нектаром кохання – компотом по спеціальному рецепту




 

Діана КОСТЮК

ФОТО авторки та зі сторінки турагентства «Патріот»

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром