Лесі Українки: як оновлюватимуть головну пішохідну вулицю

08 Жовтня 2015, 11:28
3111

На вулиці Лесі Українки запланували масштабну реконструкцію.

Сьогодні одна з головних артерій міста знаходиться не в найкращому стані. Недавно в інтернеті з’явилися макети майбутньої вулиці. За настановою міського голови Миколи Романюка архітектор Олександр Балан представив кілька пропозицій, якою може стати вулиця через деякий час.

Наразі це лише передпроектна пропозиція, проте масштаби запланованих робіт вражають.

Маючи певний фінансовий потенціал, заплановано багато робіт. Зокрема проектанти хочуть здійснити заміну лотків поверхневого водовідводу, заміну дорожнього мощення, озеленення території, ремонт і реставрацію фасадів будинків. Із благоустрою передбачили заміну лавок, встановлення скульптур, нових ліхтарів.

У недалекому майбутньому на вулиці може з’явитися нова бруківка з частковим використанням шашки Терлінського, подекуди викладена вишиванкою, як на вулиці Крилова, а також велодоріжка. Проектанти передбачили висадження нових дерев і облагородження скверів.

Ще однією проблемою, яку доведеться вирішувати першочергово, є старі фасади будинків, які мають непрезентабельний вигляд.

Окрім цього, на вулиці Лесі Українки хочуть облаштувати «техносквер», де можна буде підзарядити мобільний телефон і скористатися безплатним Wi-Fi. Наразі місце для створення такого скверу ще не знайшли, адже потрібно зважати на доречність новітнього обладнання біля історичних будівель.

На одній із фотографій проекту є каплиця. Багато лучан не розуміють, навіщо її там будувати. Микола Романюк пояснив, що на П’ятницькій Гірці до 1450 року була церква, яка згоріла. Тож доцільно було б повернути історичну будівлю. Проте цей проект у жодному разі не можна вважати остаточним.

Більш детально про реконструкцію вулиці Лесі Українки читайте у статті «У мерії придумали, як оновити пішохідну вулицю».

 

Коментарі
08 Жовтня 2015, 15:38
А Пр.Волі від 4 школи! Місячний пейзаж ім. М. Романюка
08 Жовтня 2015, 18:27
Хороша ідея , підтримую Мера!
08 Жовтня 2015, 18:41
дуже гарний проект, ще одне підтвердження що мер думає про своє місто. ТОму я вважаю що ліпшої кандидатури на цих виборах міського голови немає!
08 Жовтня 2015, 18:48
Згідний, буду голосувати за Романюка!
08 Жовтня 2015, 19:12
оо,проект чудовий. але з церквою - варто відмінити. Микола Ярославович добре взявся за благоустрій, за що вдячна.
08 Жовтня 2015, 19:14
оо. Луцьк оновиться.. дякую міському голові, що не стоїть осторонь і дбає про місто.
08 Жовтня 2015, 19:15
скоро наш Луцьк стане ще більш затишним і європейським. за що окрема подяка меру
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024