Луцьк розвиватиме туризм разом із литовським містом

08 Жовтня 2015, 10:41
3281

Підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів».

Вчора, 7 жовтня, Меморандум про співпрацю в рамках реалізації міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів» між Асоціацією органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» та Таурагзьким районом Литовської Республіки підписали президент асоціації, міський голова Луцька Микола Романюк та мер району Таураг Зігітаса Мічіуліса, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Сторони домовилися про формування спільних туристичних маршрутів, спільну участь у туристичних виставках, випуск поліграфічної продукції під брендом Гедиміновичів, написання спільних проектів на отримання грантових коштів, культурні та освітні обміни тощо.

На зустрічі також були присутні: Антанас Станкус, генеральний директор промислового парку району Таураг, депутат муніципалітету району Таураг, Аудріус Сімкевічус – генеральний директор компанії F.B. production (голландська компанія, що спеціалізується на деревообробній промисловості) та Кароліс Стаситіс, директор ЗАТ «Тауракас», начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда та начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудярвцева.

Уперше литовська делегація з міста Таураг відвідала місто Луцьк 26 серпня. Під час попередньої зустрічі обговорювали можливу співпрацю з реалізації проекту і уже за місяць відбулося підписання Меморандуму про співпрацю.

Наразі проект налічує 22 міста-учасника у п'яти країнах світу, в тому числі чотири — литовських.

«Ми дуже раді, що наш регіон долучився до «Шляху Гедиміновичів». Вся західна частина Литви дуже зацікавлена цим проектом. Впевнений, що наша співпраця – це не тільки туризм, а й освітня, культурна галузі, молодіжна політика», – зазначив мер району Таураг Зігітас Мічіуліс.

Він наголосив, що наші народи дуже схожі, мають спільне історичне корінння, й Литва розділяє біль українського народу, який зараз він переживає.

Міський голова Микола Романюк від імені лучан висловив вдячність литовському народу за розуміння та підтримку України у такий непростий період.

«Маємо надію, що якнайшвидше у нашій країні настане мир. Дуже добре, що наші народи мають можливість говорити про хороші спільні сторінки історії. Наше завдання – зустрічатися, реалізовувати спільні проекти та будувати успішне майбутнє обох держав», – зауважив він.

Довідково.
З амбітною метою зробити його першим у Східній Європі проектом, сертифікованим як культурний шлях Ради Європи, проект «Шлях Гедиміновичів» був ініційований у грудні 2012 року рядом українських міст, музеїв та історико-культурних заповідників, історично пов'язаних з культурною спадщиною Великого Князівства Литовського, Руського і Жемайтійського та династією Гедиміновичів.

Коментарі
08 Жовтня 2015, 18:51
Всі будуть говорити що мер активізувався перед виборами, то я вам скажу , що наший мер постійно дбав про наше місто і робить його культурний центром Волині. На цих виборах я віддам свій голос за МИколу Ярославовича!
08 Жовтня 2015, 19:05
хто хоче зробити місто європейським- той робить,а не тільки розказує, як він це хоче зробити.Романюк не піариться, а робить свою роботу не залежно від дати виборів
08 Жовтня 2015, 19:06
Романюк робив і вірю що ще зробить багатО!
08 Жовтня 2015, 19:07
такий мер забезпечить успішне майбутнє Луцька.
08 Жовтня 2015, 19:16
завжди подобався Романюк, він кращий за попередніх мерів
09 Жовтня 2015, 16:18
дай Боже, аби люди не були дурними та не ганялися за дешевими подачками укропу, <br/>обирайте розумом!
09 Жовтня 2015, 16:21
багато хто дорікатиме Романюку відсутністю гарячої води, але я вам так скажу, мер не винен в тому що в місті живуть безводповідальні люди! Тому ще раз прошу одуматися і подивитися на його роботу за попередні роки, зважаючи на те в якому плачевному стані він отримав місто , і як швидко зміг поставити його на ноги, лише за нього треба голосувати !
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром