У чотирьох луцьких школах стартує «Інженерний тиждень»

13 Січня 2020, 12:33
У чотирьох луцьких школах стартує «Інженерний тиждень» 2917
У чотирьох луцьких школах стартує «Інженерний тиждень»

Програма проведення «Інженерного тижня» включає виконання учнями молодшої, середньої та старшої школи інженерних завдань, проходження челенджів та проведення вчителями тематичних уроків.

Цьогоріч чотири школи Луцька розпочнуть у себе проведення такого тижня. Про це інформують організатори.

Участь у проєкті візьмуть Луцька спеціалізована школа №5, Луцький ліцей №27, Луцька гімназія №4 ім. Модеста Левицького, Луцька гімназія №21 ім. М. Кравчука.

Проєкт базується на концепції STEM освіти і покликаний зацікавити учнів наукою та дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу. Початок Тижня приурочено до дня народження Сергія Корольова (12 січня), а його завершення припадає на 17 січня – всесвітній День дітей-винахідників.

«Дослідження показують, що досягши четвертого класу третина хлопців та дівчат втрачають інтерес до науки. До восьмого класу інтерес до науки втрачає майже половина. Вони виключають відповідні предмети з кола своїх інтересів та не пов’язують з ними кар’єрних планів. Таким чином, мільйони учнів просто не вірять що можуть займатися наукою», – пояснюють мотивацію проведення проєкту. 

Подібні до цієї програми успішно реалізуються в США, Великій Британії та Ірландії. В США, з 2007 року, проведення щорічних Engineers Week, приурочено до дня народження Джорджа Вашингтона (22 лютого). В ініціативі беруть участь учні тисяч американських шкіл, а також наукові та культурні установи. В Україні розробкою та впроваждженням проєкту займається команда ГО «Про.Про.Лаб» за підтримки компаній Noosphere, GlobalLogic Ukraine та Bosh.

Читайте також: Школа у Луцькому районі переживе цього року інституційний аудит

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром