У Луцьку боротимуться з незаконним рухом приміських маршруток містом

11 Січня 2020, 12:31
Нарада 3123
Нарада

Планують розпочати з нещодавно відкритих приміських маршрутів № 233 і 236. 

У місті планують боротися з незаконним рухом приміських маршруток, що працюють за готівку та забирають пасажирів у луцьких перевізників. Про це управлінці говорили на спеціальній робочій нараді, інформують на сайті Луцької міської ради.

Ідеться про те, що автобуси, які працюють на міських маршрутах, обладнані валідаторами і оплата здійснюється електронним квитком. Однак, містом курсує багато приміських маршруток, які перевозять громадян за готівку. Перевізники, які працюють на цих маршрутах, не погоджували з міською владою паспорти маршрутів та вносять дисбаланс у роботу міського транспорту.

«Луцька міська рада, згідно чинного законодавства, є регулятором міських перевезень, тож паспорти приміських маршрутів мають погоджуватися саме з міською радою. Адже, рухаючись містом, вони забирають пасажирів у міських перевізників. Посадовці Волинської облдержадміністрації заявили, що у випадку виявлення фактів порушень приміськими перевізниками, з ними розриватимуть договори і не допускатимуть до нових конкурсів. Є відповідні документи, згідно з якими водії приміських автобусів, рухаючись містом, можуть лише висаджувати пасажирів на зупинках, але не здійснювати посадку. Хотілося б, щоб ми разом навели порядок у цьому питанні», – зазначив Григорій Недопад.

Ігор Поліщук зазначив, що поки приміські маршрутки забиратимуть у міських перевізників пасажирів, то буде неможливо побачити реальну картину з перевезеннями.

Тож запропонував управлінню Укртранзбезпеки у Волинській області та управлінню патрульної поліції у Волинській області спільно з працівниками Луцької міської ради провести рейди щодо перевірки роботи приміських перевізників.

Представники вищезазначених структур погодилися з такою пропозицією і готові уже сьогодні їх провести.

Начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов зауважив, що варто розпочати з нещодавно відкритих приміських маршрутів № 233 і 236. За його словами, паспорти цих маршрутів не погоджувалися з Луцькою міською радою. Автобуси активно рухаються центральними вулицями міста.

Читайте також: Їхати чи йти пішки: доступно про е-квиток у Луцьку

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром