Комп’ютеризували диспетчерську і п’ять пунктів «швидкої» Луцька

07 Жовтня 2015, 17:28
2579

Персональні комп’ютери, монітори, принтери, телефони та інше комп’ютерне обладнання – всього  на суму близько 120 тисяч гривень – придбав фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» для Волинського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Виконавчий директор фонду «Новий Луцьк» Орест Маховський у вівторок, 6 жовтня, урочисто передав закуплене обладнання головному лікареві Центру Олегові Куцу.

За словами Маховського, цю техніку будуть використовувати у роботі центрального диспетчерського пункту та п’яти пунктів швидкої допомоги, розташованих у мікрорайонах Луцька.

«Ці комп’ютери дозволять зв’язати в інформаційній площині центральний диспетчерський пункт і п’ять пунктів швидкої допомоги для їх оперативної роботи та взаємодії», – пояснив виконавчий директор Фонду.

Окрім того, для більш оперативної роботи диспетчерів придбали телефон і бездротову гарнітуру.

«Здавалося би, секунди й хвилини, але вони в багатьох випадках є життєво важливими», – пояснив Маховський.

Головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Олег Куц  пояснив, що нове обладнання допоможе службі працювати ефективніше. Адже велике значення в цьому має комунікація між диспетчерами і бригадами.

«Ми створили механізми якнайшвидшої передачі інформації. Однак були деякі проблеми через застаріле обладнання», – пояснив лікар.

Зі слів Куца, медики хочуть запровадити систему, у якій  інформація до бригад задля надійності буде передаватися і через інтернет, і через мобільний зв’язок. Він подякував фонду «Новий Луцьк» і запевнив, що техніка допоможе полегшити роботу диспетчерів, а відтак і врятувати більше життів.

Орест Маховський наголосив, що охорона і забезпечення здоров’я лучан – пріоритетний напрямок роботи фонду «Новий Луцьк» на сьогодні.

«Якщо цей проект виправдає себе на рівні Луцька, то фонд «Новий Луцьк» розглядатиме підтримку поширення такої практики на область. Це, по суті, перший крок», – пообіцяв представник фонду.

Коментарі
09 Жовтня 2015, 17:30
Проплечена публікація, продажні журналісти, Палиці такі тільки на руку
09 Жовтня 2015, 17:32
Низькі рейтинги Товстенюка дали про себе знати, взялась команда заслуги фонду реанімувати, медиків прикормили, а після виборів ви їх теж фінансуватимете , бо ж як відомо людське життя дорого коштує ...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39