Зміїнець: жителі села протестують проти будівництва багатоповерхівки

20 Січня 2017, 09:29
4852 Джерело: pravda.lutsk.ua

У селі Зміїнець Луцького району протестують проти будівництва на вулиці Шкільній, 2.

Про це пише «Волинська правда».

За словами місцевих жителів, тяганина із будівництвом в масиві Черчиці розпочалася давно. Спочатку люди збирали підписи проти зведення будинку , який планувався дев’ятиповерховим. Однак після переговорів із забудовником проблемні моменти вдалося вирішити. Представники обох сторін домовилися, що житло таки зведуть, але його висота буде на рівні п’ятиповерхівки: чотири житлові поверхи і один «технічний».

Проте люди підозрюють, що зараз знову існує імовірність збільшення кількості поверхів у забудові. Таку думку висловив житель сусіднього будинку Віталій.

«Свого часу збирали підписи людей, щоб взагалі заборонити це будівництво. Тоді замовник погодився, що будівництво буде не вище чотирьох поверхів. А зараз виносять на обговорення громади проект, в якому висота будинків знову піднята до семи поверхів. Знову повертаємось до того самого. Це чисто бізнес, заробляння грошей. При цьому цілком ігноруються інтереси жителів цього району», – заявив чоловік.

Окрім цього, місцеві жителі впевнені, що будівництво одного будинку лише початок і далі на масиві розпочнуться й інші схожі забудови.

«Ми як громадськість абсолютно проти. По-перше, ніхто не дослухався до нашої думки, коли проектували цей будинок. По-друге, це будівництво для громади нічого не дає. За 2 гектари землі, які вони взяли у громади, вони купують лише одну квартиру для воїна АТО. За цю землю вони могли купити 10 чи 20 квартир. Це все, що вони дають для громади. Ми ходили і питали по сусідах – всі проти. Тут іде прецедент. Якщо вони збудують ці високі будинки, це буде означати, що і в іншому місці можна буде звести такі багатоповерхівки», – говорить місцевий житель Вадим.

За словами чоловіка, на масиві планується будівництво відразу декількох п’яти та семи-поверхових будинків. Аби вирішити проблемне питання, представники обох сторін скликали громадські слухання, які відбулися 19 січня в приміщенні селищної ради.

Прокоментувала обговорення депутат Княгининівської територіальної громади від 16-го виборчого округу Наталія Сливка.

«Місцеві жителі хочуть, аби забудовник працював відповідно до закону. За всіма нормами у сільській місцевості має бути будинок не вище чотирьох поверхів. Забудовник представив новий детальний план для будівництва, де передбачено сім поверхів», – заявила вона.

За словами депутата, під час громадських слухань вирішили зобов’язати забудовника переробити план території для будівництва житлового комплексу, врахувавши норми усіх стандартів. Окрім цього, місцеві жителі виставили забудовнику і ряд інших вимог. Зокрема, ремонт доріг, по яких їздить транспорт, що доставляє будівельні матеріали. До того ж людям стало відомо про те, що забудовник планує будівництво садочка. Тож місцеві жителі хочуть, аби їм надали інформацію про кількість місць, які будуть виділені для їх дітей.

Питання про будівництво 20 січня під час сесії мають розглянути депутати Княгининівської об’єднаної територіальної громади. За словами Наталії Сливки, свою підтримку місцевим жителям вже висловили члени земельної комісії .

Коментарі
21 Січня 2017, 01:30
Нехай будують, побільше і повище місто має рости!!!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром