У Києві презентують надруковані в Луцьку книги шрифтом Брайля

19 Січня 2017, 16:49
1751

Презентація книги для молодших школярів, виданої шрифтом Брайля у Луцьку, відбудеться під час фестивалю «Етнозима», що пройде у Михайлівському Монастирі 21 січня.

Про це пише ІА «Волинські новини».

Йдеться про книгу «Івасикове Різдво» Мар'яни Качмар, створеної за участі «Braille Studio», активістів Волинського осередку «Генерації успішної дії» та Волинської обласної друкарні.

«Це не просто чудова різдвяна історія з низкою див і таємничих пригод. Книжечка доповнена довідничком маловідомих дітям слів та підбіркою цікавих колядок і щедрівок», – говорять автори.

Відразу після презентації книги будуть роздані спецшколам для незрячих, зокрема, Крупівському навчально-реабілітаційному центру, бібліотекам, як спеціалізованим, так і звичайним, незрячим діткам, які виявлять бажання отримати книгу.

В планах видавців друкувати ще багато цікавих книг як для дітей, так і для дорослих, продовжувати спільний проект з тижневиком «Сім’я і дім». Також планують друкувати меню шрифтом Брайля в закладах харчування, наліпки та буклети для магазинів і супермаркетів, інструкції для аптек, які виявлять бажання співпрацювати, тощо.

«Звертаємось до незрячих учнів, студентів, педагогів, які працюють з незрячими, батьків незрячих діток. Звертайтесь до нас, і ми в своїй студії друку шрифтом Брайля будемо друкувати ті матеріали, які потрібні вам для роботи. Адже «Braille Studio» друкуватиме матеріали під замовлення, що дасть змогу покращити якість навчання незрячим школярам, студентам. Завдяки цьому незряча людина буде себе відчувати нарівні з іншими у доступі до інформації», – йдеться у зверненні активістів.

Активісти також звертаються до потенційних меценатів, аби вони підтримували студію друку шрифтом Брайля, адже у планах придбати більш потужний принтер, який дасть змогу безперешкодно друкувати об'ємні матеріали шрифтом Брайля.

Реквізити для бажаючих допомогти:

ГО ВОО ВГО «Генерація успішної дії»
ЄДРПОУ 37004147
Р-р 26008055511197
МФО 303440 в Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром