Лучани навчаються в «Зимовій агрошколі»

19 Січня 2017, 16:31
1637

У Луцькому міському центрі зайнятості відбувся семінар «Від бізнес-ідеї до власної справи».

Це перший захід 2017 року в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола».

Присутнім продемонстровано виступ-презентацію практика-землероба Валентини Онищук на тему «Органічне землеробство». Жінка розповіла, що вони з чоловіком багато років обробляють дачну ділянку.

«Кожного разу, коли з сім’єю приїздили на дачу, так хотілося сісти та відпочити від міського життя, полюбуватися природою, послухати спів пташок, але, на жаль на це ніколи не вистачало часу», – каже Валентина.

Одного разу купуючи насіння, жінка завела мову з продавцем про те, як щороку із родиною обробляє землю, як бореться з шкідниками і який це важкий труд займатися сільським господарством. Продавець поділилася секретами догляду за землею, дала корисні поради та запросила Валентину в Клуб «Огородник».

В своєму виступі жінка розповіла, як доглядати за землею, щоб вона давала кращі врожаї, якими добривами підживлювати овочі, а які взагалі не слід використовувати в сільськогосподарських роботах. Крім того, Валентина ознайомила усіх з рослинами-сидератами та розповіла, як виростити картоплю під соломою.

Після перегляду виступу-презентації присутні на семінарі безробітні мали можливість почути розповідь від фахівця центру зайнятості про актуальні види бізнесу Волині. Також учасники «Зимової агрошколи» навчились шукати бізнес-ідеї за допомогою практичної гри «Моя ідея»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром