«Христос хрещається!»: лучани зустріли Водохреще

19 Січня 2017, 14:21
3702

Традиційно 19 січня православні християни відзначають одне з найбільших свят, яке завершує різдвяно-новорічний цикл – свято Хрещення Господнього.

Згідно Євангельських розповідей, саме у цей день Ісус Христос прийняв хрещення в річці Йордан і на нього зійшов Святий Дух в образі голуба.

Лучани також не забувають дотримуватися християнських традицій. Місцеві мешканці ще зранку збиралися поблизу церков, аби освятити воду, адже вважається, що вона може допомогти від багатьох недуг.

Район.Луцьк спостерігав, як місто відзначає свято Хрещення Господнього.

Сотні людей зібралися у Кафедральному соборі Святої Трійці, аби набрати святої води та принести її у свої домівки. Довжелезні черги охочих отримати освяченої води тяглися за межі території собору. Розливали воду безкоштовно,  або за добровільні пожертви. Проте для тих, хто не мав часу або бажання чекати, організували продаж. Купити літрову пляшку святої води можна було за 20 гривень.


1

Менш людно виявилося поблизу поблизу церкви Холмської Божої Матері. Там вдалося зустріти депутата Луцькради Віктора Ящука. Набравши води, обранець громади поспішив на Стир,  аби зануритися в ополонку. Каже, що хоч і не моржує, проте купатися на Водохреща – щорічна традиція.


До слова, зануритися у воду, яка на свято Хрешення вважається цілющою, виявило бажання чимало лучан. Скупатися в ополонці приходили як досвідчені «моржі», так і пересічні громадяни. Люди стверджують – вода на Водохреща не така вже й холодна, а захворіти від переохолодження у цей день неможливо. Досвідчені кажуть – головне перед зануренням добре розім’ятися. Люди вірять, що таке зимове купання може вилікувати від хвороб та очистити від гріхів. 




























Текст та фото Софії СІЧКУН

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
19 Січня 2017, 19:50
Оце українські попи заробляють бабло,а гонять на московський патріархат.Міша покайся(ти сволота рідкісна)
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром