Як зустріли Різдво у луцькому соборі Святої Трійці

07 Січня 2020, 14:18
Різдво у Соборі 3322
Різдво у Соборі

У луцькому кафедральному соборі Святої Трійці, вранці 7 січня, звершили святкове богослужіння з нагоди Різдва. І хоча цьогоріч православні волиняни мали можливість відзначати це свято і 25 грудня, друга різдвяна літургія традиційно зібрала у приміщенні храму та на церковному подвір'ї сотні вірян.

В ході святкового богослужіння присутнім зачитали урочисте вітання від митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Про це пише Таблоїд Волині.

«Дорогі браття та сестри. Сьогодні православна церква урочисто святкує пришестя у світ Сина Божого і Сина людського, господа нашого Ісуса Христа. Минув ще один рік і знову під склепіннями храмів звучить ангельська пісня. Понад двадцять століть пройшло з тієї пори, але радість Різдва Христового не втрачає своєї сили і величі. Чим же ми віддячимо Богові за безмежне до нас милосердя? Які дарунки принесемо спасителеві в день його народження? Що покладемо перед його яслами? Мудреці зі сходу, відчинивши свої скарбниці, принесли свої дари, пастушки принесли сповнені зворушення серця. А ми – українці, волиняни – в ці урочисті та радісні дні Різдва повинні стати перед Вифлеємськими яслами зі щирою молитвою вдячності», – звернувся владика до прихожан.










 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром