Лучанам варто поберегтися – грядуть віруси

07 Жовтня 2015, 14:47
3548

За прогнозами ВООЗ, в епідемічному сезоні 2015-2016 років на території північної півкулі світу, а, отже, і в Україні, будуть циркулювати три штами вірусу грипу (A/California, A/Швейцарія, В/Phuket).

Про це в інтерв’ю Район.Луцьк розповіла завідувач приймальним відділенням Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба.

«Згідно з отриманими  даними, склад вірусу обновився. У зв’язку з цим Державна СЕС  України прогнозує, що захворюваність в цьому сезоні буде вищою,ніж в попередньому, – зазначає авторитетний лікар. – Важливим є знати, хто входить в групу ризику. А це – новонароджені, діти, які часто хворіють, вагітні жінки і літні люди, пацієнти з хронічними захворюваннями, із зниженим імунітетом, а також люди, робота яких пов’язана з великою кількістю контактів з іншими людьми. Категорії осіб з групи ризику рекомендують щеплення проти грипу».

Щеплення необхідно зробити на початку жовтня, вважає інфекціоніст. Стосовно карантину, то його накладають санітарно-епідемічні служби у випадку перевищення епідемічного порогу.

Заодно, лікар застерігає про інші небезпеки через переохолодження та байдуже ставлення до власного здоров’я.

«Літньо-осіння сезонність є характерною також для кишкових інфекцій, захворюваність на які в цей  період зростає. Це пов’язано із сприятливими умовами для зберігання і розмноження збудників кишкових інфекцій (бактерії, віруси) у зовнішньому середовищі. Важливе значення в профілактиці гострих кишкових захворювань має виконання санітарних правил приготування і зберігання їжі, бо саме тут криється джерело небезпеки розмноження хвороботворних організмів».

Докладніше про ризики захворювань, а також вірні способи, як вберегтися від вірусів – у інтерв’ю: Лікар Любов Серба: як уберегтися від грипу за правилом «капустини»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром