Що потрібно знати лучанам, які купатимуться на Водохреще

18 Січня 2017, 14:30
2386 Джерело: facebook.com

Наближається одне із найважливіших релігійних свят — Водохреще. Саме 19 січня люди масово йдуть на водойми, аби зануритися у крижану воду.

Проте варто пам'ятати про дотримання правил безпеки, щоб уникнути виникнення надзвичайних подій та трагічних наслідків. Основні правила безпечного купання на Водохреще опублікували на сторінці ДСНС України у Волинській області у Facebook.

На Водохреще купатися необхідно у спеціально обладнаних місцях, які мають спуск з поручнями, а також у присутності рятувальників. У жодному разі не пірнати у воду, а заходити в ополонку повільно й обережно. Уникати великого скупчення людей біля купелі. 

Священики ж кажуть, треба бути дійсно віруючим – тоді купання на Водохреще очищує душу і тіло. І не пірнати у воду, якщо вважаєте це даниною моді, інакше крижана купіль може закінчитися застудою чи серцевим спазмом.

Категорично забороняється занурюватись особам, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

«Шановні громадяни! Закликаємо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101». Нехай світло та чистота цього свята принесуть вам нові надії!», – пишуть волинські рятувальники.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром