Антимонопольний комітет виявив порушення у роботі «Волиньгазу»

18 Січня 2017, 09:22
2235 Джерело: portal.lviv.ua

Волинське територіальне відділення Антимонопольного комітету перевірило діяльність ПАТ «Волиньгаз» щодо встановлення лічильників природного газу.

Заявники повідомили, що прибдали лічильники обліку природного газу G-4 РЛ виробництва ДП «Новатор» Хмельницького радіотехнічного інституту. Однак ПАТ «Волиньгаз» відмовляло у встановленні цих лічильників, рекомендуючи пристрої виробництва ТзОВ «САМГАЗ», – повідомляють у прес-службі Волинського відділення АМКУ.

Антимонопольники пояснюють, що під час купівлі засобу обліку побутовий споживач повинен керуватися рекомендаціями газорозподільного підприємства щодо технічних характеристик такого засобу обліку, оприлюдненими на його веб-сайті: https://vl.104.ua. Однак, на сайті «Волиньгазу» була відсутня будь-яка інформація щодо засобів вимірювальної техніки, які можуть бути придбані та в подальшому встановлені. Водночас міститься посилання на отримання консультації у «Єдиному вікні робіт та послуг» ПАТ «Волиньгаз» за телефоном у Луцьку (0332) 77-69-08.

Така бездіяльність ПАТ «Волиньгаз» містила ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку роздрібної реалізації приладів обліку природного газу для споживачів шляхом створення перешкод для доступу на ринок продавців, інших суб’єктів господарювання.

Відтепер на сайті «Волиньгазу» розмістили посилання на сторінку ДП «Укрметртестстандарт», на якій міститься «Державний реєстр засобів вимірювальної техніки». Відповідно до цього реєстру споживач зможе ознайомитися з переліком приладів обліку, що можуть бути встановлені та дозволені для використання на території України.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024