Копи вчили лучан рятувати чужі життя

17 Січня 2017, 18:57
5013

Патрульна поліція міста Луцька продовжує ознайомлювати жителів міста з роботою патрульних та проводити тренінги, які можуть знадобитися громадянам у екстремальних та непередбачуваних ситуаціях.

У вівторок, 17 січня, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся тренінг з  надання першої медичної допомоги. Проводив навчання головний шкільний офіцер патрульної поліції Володимир Галишин.

На захід завітали школярі гімназії №4 імені Модеста Левицького та жителі Луцька, які виявили бажання пригадати основні правила надання першої допомоги.

«Перша медична допомога є дуже важливою. Колись нас навчали цього в школі, але без практики теорія швидко забувається. Зараз у мене двоє дітей і я розумію,  що такі знання мені можуть знадобитися», – розповіла гостя заходу.



Відтак присутні мали змогу пригадати, як варто діяти у тих чи інших ситуаціях, аби при потребі врятувати життя тим, хто цього потребуватиме. Зокрема, вони дізналися, як зупиняти кровотечу, робити непрямий масаж серця та як діяти при удавленні.

Керівництво бібліотеки вважає, що зустрічі з поліцією є  корисними для населення,  оскільки вони спрямовані на виховання свідомого громадянина, який здатен допомогти незнайомій людині, коли вона цього потребуватиме.

«Ми повинні виховувати громадян такими, щоб ті правопорушення,  які сьогодні мають місце у нашій державі, не повторювалися у майбутньому. Я вірю, що ті, хто приходить на зустрічі з патрульною поліцією, хто з нею розмовляє – стануть свідомими громадянами, які будуть не просто думати, а будуть творити.

Саме такі зустрічі з поліцією, розмови з поліцейськими сприяють тому, що виростає свідоме покоління. Україна може стати тільки тоді європейською, коли всі громадяни будуть робити справи, гідні громадянина великої української держави», – зазначила директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова.

У бібліотеці переконані, що проект «Моя нова поліція», який бібліотека спільно з патрульними реалізовує протягом року, уже приніс неабиякі результати.

«Коли ми у проекті «Наша нова поліція» навчаємо наших дітей, ми бачимо, як змінюється думка про поліцію не тільки у дітей,  а у населення загалом. І часто самі діти починають впливати на своїх батьків. Це той позитив,  якого ми досягаємо – через маленьких дітей достукатися до дорослих.», – розповіла головний методист Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Романюк.

Крім того, керівник бібліотеки вважає, що виховання дітей, молоді та й усього населення міста є важливою складовою у роботі патрульних. Адже саме з таких зустрічей виходять люди, які вже не зможуть скоїти злочини.

«Хочу подякувати поліції міста Луцька та особисто полісмену Володимиру Галишину,  який проводить ці тренінги. Це справді дуже важлива місія. Зараз є розуміння поліцейських та молоді і це справді круто. Це дуже важлива ділянка роботи поліцейських», – додала Алла Єфремова.  










 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром