У місті каратимуть за розриті двори під час ремонту комунікацій

17 Січня 2017, 12:23
1651

Муніципали жорсткіше каратимуть балансоутримувачів комунікаційних мереж за недотримання ними правил благоустрою міста.

Про це йшлося на засіданні круглого столу щодо зміни порядку та пакету документів на отримання ордерів на земельні роботи на території міста Луцька у вівторок, 17 січня.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська розповіла, що уже рік муніципали займаються видачею ордерів на земельні роботи. За цей час працівники стикнулися з рядом проблем, які варто вирішувати.

Вона зазначає, що наразі у місті діють правила благоустрою, які регламентують процедуру проведення земельних робіт на території Луцька. Затвердили ці правила ще у 2009 році, а рік роботи з балансоутримувачами показав – їх пора змінювати.

Юлія Сиротинська запевняє – до цього часу муніципальна поліція намагалася допомагати та йти на співпрацю. Тільки в окремих випадках адіміністрацію утримувачів комунікаційних мереж притягували до відповідальності, проте це не дало результатів. Відтак, керівництво вирішило, що застарілі правила благоустрою міста Луцька варто змінити.

Головна муніципалка зазначає, що це – регуляторна процедура, яка почнеться з лютого 2017 року. За основу будуть брати правили благоустрою таких міст, як Львів, Київ, Кам’янець-Подільський та Тернопіль, які уже встигли їх замінити.

Також Сиротинська зауважила – нові правила будуть дещо жорсткіші, а їх дотримання контролюватимуть ретельніше. Наразі, розповідає вона,  трапляються випадки, що після ремонту комунікацій працівники залишають розриті ділянки та бруд.

Нерідко муніципалам також важко встановити, чи відновили благоустрій території після земельних робіт (асфальтне покриття, бруківка, зелені насадження). Тому вирішили, що інспектори муніципальної поліції перевірятимуть стан території до і після проведення земляних робіт.

Крім того, траплялися випадки, коли аварійний ордер на проведення робіт брали за кілька днів до того, коли має сталася аварія. Такі хитрощі заради економії коштів, на думку Юлії Сиротинської, є неприпустимі. Відтак, вона запевнила, що муніципальна поліція таких ордерів видавати не буде.

«Рік дали нам попрацювати разом, ми призвичаїлися один до одного. Далі починаємо працювати на благо міста та його мешканців», – зауважила Юлія Сиротинська.

Окрім того додала, що усі балансоутримувачі комунікаційних мереж мають змогу надати свої пропозиції щодо нових правил благоустрою міста. Охочі внести свої пропозиції та зауваження мають на це ще півтора місяця.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром