Учасників злочинного угрупування взяли під варту

16 Січня 2017, 22:38
3581

Дауру Морганії та Вадиму Пігалюку, яких підозрюють у здійснені серії крадіжок, суд визначив найвищу міру запобіжного заходу – тримання під вартою строком на 60 діб, та призначив заставу у розмірі 480 та 128 тисяч гривень відповідно.

Таке рішення ухвалив Луцький міськрайонний суд у понеділок, 16 січня.

У клопотанні слідчого по справі Даура Морганії йшлося про те, що він є уродженцем Грузії, а наразі проживає у селі Струмівка Луцького району. Чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Зараз Морганії інкримінують кілька злочинів. Його звинувачують у нанесенні тілесних ушкодження колишній тещі та пограбуванні годинникової майстерні на проспекті Волі. Там, підозрюваний викрав годинники, навігатор та інше дообладнання, загальна вартість награбованого сягнула 598 тисяч гривень. Також йому інкримінують зберігання психотропних речовин – амфетаміну.

Окрім цього, чоловіка звинувачують у пограбуванні квартири на вулиці Малоомелянівській, 1. 14 січня він у змові з Вадимом Пігалюком шляхом «віджиму» вікна проникли до квартири та винесли звідти гроші та майно на суму 54 тисячі гривень.

Слідчий зауважив, що зважаючи на тяжкість інкримінованих злочинів, тримання під вартою є єдиним можливим запобіжним заходом. Крім того, він застеріг, що в разі виходу на волю, підозрюваний може тиснути на потерпілих та свідків, переховуватися, або ж і вчинити інші злочини.

Натомість адвокат підозрюваного Микола Скоропуд зазначив, що Морганія хворіє на інфекційну хворобу, тому утримувати його в ізоляторі не можна. Крім того, він запевнив,  що Даур жодного разу не намагався втекти від слідства, а обмежити його контакт зі свідками та потерпілими можна через домашній арешт. Крім того, на утриманні у підозрюваного є малолітня дитина.

За результатами медичного обстеження стало відомо, що підозрюваний має хронічний бронхіт у стані ремісії та астму. Проте суд визнав, що хвороби не є перепоною для утримання у СІЗО. 

Відтак суддя призначив Дауру Морганії запобіжний захід у вигляді обмеження волі строком на 60 діб.  Вийти на волю підозрюваний може, внісши заставу у розмірі 480 тисяч гривень.

Що стосується справи Вадима Пігалюка, у клопотанні йдеться про те, що чоловік також неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та відбував покарання у місцях позбавлення волі. Наразі ж йому інкримінують пограбування на вулиці Малоомелянівській, 1. Слідство вважає, що його він здійснив у змові з Дауром Морганією.

Крім того, місяць тому Вадима Пігалюка вже затримували за підозрою у пограбуванні, проте він вніс заставу та вийшов на волю. 

Суддя призначив йому утримання під вартою протягом 60 діб. Вийти з-під варти підозрюваний зможе, внісши заставу у розмірі 128 тисяч гривень.

Нагадаємо, що громадський активіст Олександр Ніколайчук стверджує, що Даур Марганія та Вадим Пігалюк є членами злочинного угрупування, яке систиматично здіснює грабежі у Луцьку. Крім того, їх пов'язують з клубом змішаних єдиноборств «Воїн».



Софія СІЧКУН

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром