Підприємці Центрального ринку повинні до 1 лютого визначитися з місцем торгівлі

30 Грудня 2019, 13:21
Центральний ринок 3712
Центральний ринок

Перенесення ринку від Луцького замку неминуче. В тому вигляді, як він є зараз, існувати не може, територію потрібно впорядкувати. Міська рада обговорила з підприємцями, як зробити це менш болісно.

Про це розповів заступник міського голови Костянтин Петрочук під час зустрічі керівництва міста з підприємцями, які торгують на території Центрального ринку. На зустрічі кожен міг висловити свою думку щодо перенесення Центрального ринку.

Міська рада пропонує перенести торгові місця на Новий ринок, що розташований в мікрорайоні ЛПЗ. Підприємці ж виступають проти перенесення, адже це може погано відгукнутися для їх бізнесу.

«Переїзд ринку неминучий, єдине, що ми думаємо, на яку ділянку перенести. Підприємцям ми озвучували, що єдиним й облаштованим документально місцем є Новий ринок. Але вони відмовляються переїздити. Отже, ми вирішили здійснювати певні заходи, які дозволять звільнити земельну ділянку комунальної власності», – пояснив Костянтин Петрочук.

Підприємці зауважили, що завжди сплачують податки до бюджету, а влада давить на них. Представниця від них Наталія Шафета наголошує, що їм пропонують два варіанти: переїхати або переїхати.

«Тож ми пропонуємо варіант реконструкції ринку. Можна розглядати і реконструкцію частинами – коли переноситься одна частина і реконструюється, а потім інші по черзі», – додала вона.

Нагадаємо, що Волинській облспоживспілці відмовили рішенням Господарського суду Волинської області від 01.11.2019 року у поновленні договору оренди під Центральним (Старим) ринком.


Підприємцям дали час до 1 лютого, аби визначитися з місцем торгівлі. Строк 1 лютого встановили власники Нового ринку й озвучили пільгові умови, за якими можна отримати ділянку безкоштовно й надалі платити щомісячну оплату. Після 1 лютого пільги будуть відсутні.

«Реконструкція ринку не може пройти без демонтажу. Не можна зсунути частину ринку на 2/3 й щось робити. Навіть для створення нових торгових рядів спочатку ділянку треба звільнити. Я не бачу можливості реконструкції чи будівництва без демонтажу наявних споруд. Говорять, що більшість споруд не доїде до Нового ринку, це, справді, так, але це залежить не від доріг, а від стану споруд», – запевнив Костянтин Петрочук.

Демонтажу не підлягатиме павільйон, де торгують продуктами, оскільки він належить Волинській облспоживспілці.

Новий Ринок – приватна власність, але власники ділянки запевняють, що готові вкладати кошти, розбудовувати та покращувати належні умови , аби підприємці могли здійснювати свою господарську діяльність. Наразі Новий ринок – це єдине місце, яке облаштоване мінімальною інфраструктурою, стоянкою, охороною, санвузлами, торговими рядами й пожежно-санітарними нормами.

Водночас виконавчий комітет міської ради оголосив всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу концепцію облаштування території поблизу Луцького замку, де зараз розташований Старий ринок.

Читайте також: 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром