Місту повернуть давні назви вулиць

07 Жовтня 2015, 09:46
4717

Робоча група міськради з питань організації виконання заходів, спрямованих на звільнення від впливу та наслідків комуністичної ідеології в усіх сферах життя міста визначилася з перейменуванням вулиць Луцька.

Було оприлюднено список вулиць, які названі в честь більшовицьких героїв чи свят. Відтак вулицю Володарського запропонували перейменувати на вулицю Данила Шумука, який був учасником УПА, політв’язнем, членом Гельсінської спілки, пише Волиньпост.

Вулицю Коцько перейменувати на вулицю Євгена Сверстюка, а провулок Червоноармійський, що в районі Вишкова – на Повстанський.

Також вирішили, що варто було б вулиці Вацлава Воровського повернути попередню назву Лобачевського, те ж саме вирішили зробити і з такими вулицями як Фурманова, Бойка, та Жовтнева, і відповідно, повернути старі назви, такі як: Тепла, Низинна, Хмільна.

Деякі вулиці вирішили розглянути пізніше, оскільки з їхнім перейменуванням виникли б певні нюанси. Варто зазначити, що деякі вулиці вирішили перейменувати на честь загиблих в АТО лучан. Тому було запропоновано вулицю Макаревича перейменувати на загиблого в АТО Дмитра Йовзика, вулицю Ванди Василевської назвати вулицею Володимира Прокопчука, а вулицю Вересневу назвати в честь загиблого героя АТО Віталія Махновця.

Коментарі
09 Жовтня 2015, 03:15
нахера ???? денег отмыть захотели ???
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром