У місті затримали організовану злочинну групу з солідним «дахом»

16 Січня 2017, 09:38
2561

У місті діє злочинне угрупування, членів якого чомусь ніяк не можуть покарати, хоча затримують не вперше.

Про це у Facebook повідомив громадський активіст Олександр Ніколайчук.

За словами Ніколайчука, «мізками» групи є Даур Марганія, а з її діяльністю в Луцьку пов’язано багато різних структур.

Зловмисників затримали після чергового проникнення в будинок у районі вулиці Львівської. 

«В автомобілі Фольксваген Гольф виявлено речі, які належать мені, даних осіб я бачив на камерах відеоспостереження на місці вчинення злочину щодо мене. Цікава й історія авто. Воно нещодавно затримувалося із цими ж фігурантами, вилучався амфетамін. Кілька місяців тому учасники банди стріляли по патрульних поліцейських у під'їзді на вул. Винниченка. Одного вберіг бронежилет, інший був поранений. Тоді злочинці залишили дане авто, у ньому було виявлено та вилучено засоби та знаряддя для відкривання замків та здійснення проникнень у приміщення. Також вилучалася зброя. Цього разу злочинці знову були озброєні. Авто їм вже двічі поверталося. Як так?» - цікавиться Ніколайчук.




Він зазначив, що причетність цих осіб до стрілянини не вдалося довести за «недостатністю доказів». 

«Інший затриманий, Пігалюк Вадим «Фатя», зараз знаходиться під слідством і перебуває на волі у зв'язку з тим, що за нього була внесена застава у 70000 гривень», - додав активіст.

Захищає цих чоловіків група адвокатів, зокрема Микола Сорокопуд. 

«Банда налічує кілька десятків чоловік, користується кількома автомобілями, діє злагоджено та професійно. Її члени проникають у квартири, будинки, офісні приміщення, магазини. Вони не гребують нічим. У них потужні покровителі, про це й правоохоронці не соромляться говорити. Їм поки усе сходить з рук. Їх по всіх справах відмазують», - стверджує активіст.




Ніколайчук додав, що ці чоловіки буцімто є членами спортивного клубу змішаних єдиноборств «Воїн».

«Палиця Ігоре Петровичу, звертаюся до Вас. Я впевнений, що Ви, як корінний волинянин, не можете бажати рідному краю зла. Я не буду мовчати, як то роблять мої побратими Чуріков Сергій та Климчук Богдан чи Рижков Сергій після побиття спортсменами, які на момент вчинення злочину були членами «Варти порядку», щоб, як вони кажуть, не нашкодити інтересам слідства, бо їм таку думку нав'язали у поліції. Я знаю, щоб був результат, має бути максимальний суспільний розголос. І я то робитиму. Я звертаюся зараз до Вас, як до голови Волинської обласної ради. Я певен, що Ви маєте вплив на різноманітні структури для припинення цих подій», - йдеться в дописі.




Ніколайчук також написав: «Окрема мова про діяльність Луцького відділу поліції та прокуратури м. Луцька. Злочин щодо мене вчинено 23. 12.2016, справу внесено до ЄРДР. Мене і досі не викликали і не допитали у якості потерпілого. Справа спускається на гальмах. Слідча Сонюк Інна Олександрівна. Натомість процесуальний керівник по розслідування з прокуратури Балаш Наталя Миколаївна, не дочекавшись дій слідчої, викликала мене 10.01.2017 для дачі показів. Сьогодні мене повідомили, що прокурор відмовляється об'єднати справи в одне провадження. Чому? Бо сума застави за вихід злочинців на волю до суду над ними сягне більше півмільйона гривень. Видно, якісь потусторонні сили вже працюють».

За словами активіста, 16 січня у Луцькому міськрайонному суді затриманим обиратимуть міру запобіжного заходу. Тож Ніколайчук закликав усіх небайдужих завітати на засідання.

Коментарі
16 Січня 2017, 14:05
О Господи,що то твориться у нас в Луцьку.Стає страшно жити і виходити на вулицю.Вийдеш ,ми вже жебраки, а тут закриєш хату,прийдеш заберуть все.Бандити в країні,бандити у владі у силових органах і ніхто нікому непотрібний.Беззаконня не зупинити ,видно,вже неможливо.Потрібна зброя і захищатися самим,стріляти тільки поткнеться хто, у нас нас незахистить ніхто.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром