У місті відбувся фестиваль вертепів

15 Січня 2017, 15:20
2238

У луцькому Палаці культури колективи навчальних закладів та громадських організацій відроджували традиції вертепного мистецтва у рамках XVIIІ міського фестивалю вертепів «З Різдвом Христовим!».

Святковий концерт відбувся 12 січня, повідомляє Таблоїд Волині.

Як повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради, Фестиваль вертепів входить у цикл заходів, що відбуваються у Луцьку з нагоди новорічно-різдвяних свят. 

З вітальним словом перед гостями та учасниками фестивалю виступив заступник міського голови Андрій Киця. Посадовець зауважив, що святкове дійство, яке зібрало чимало творчих колективів,  є доказом того, що національні звичаї й традиції ніколи не зникнуть.

«Приємно, що відроджують та примножують український фольклор наші діти, адже вони – наше майбутнє. Бажаю усім здоров'я, добробуту в сім'ях, і нехай свята приносять радість і задоволення, а наша Україна процвітає. Нехай частинка тепла та різдвяного настрою залишиться у ваших серцях!», – побажав заступник мера.

Перед лучанами та гостями міста виступали фольклорні гурти та зразкові музичні колективи КЗ «Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 Луцької міської ради», КЗ «Луцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №22-ліцей Луцької міської ради», КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради», КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №19 Луцької міської ради Волинської області», КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №11-колегіум Луцької міської ради», творчий колектив недільної школи при Свято-Троїцькому Кафедральному Соборі УПЦ КП та Центру дитячої та молодіжної творчості «Диво».

Юні колядники дарували глядачам святкову різдвяну атмосферу та наповнили зал теплом та радістю. Усі учасники фестивалю отримали дипломи.

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО



















































































 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром