Луцьк – у десятці найперспективніших міст України

27 Грудня 2019, 16:02
Луцький кликун 2068
Луцький кликун

Луцьк потрапив у ТОП-10 найбільш перспективних міст України.

Київ, Львів, Одеса – безперечні лідери внутрішнього туризму в Україні. Але є і менш розкручені міста, які останнім часом докладають чимало зусиль для того, щоб здійснити прорив у вищу туристичну лігу. Про це пише Zruchno.Travel.

У десятку таких перспективних міст увійшов і Луцьк. Лицарські турніри, шоу кінного театру, співи менестрелів, середньовічні танці – такими атракціями дивував своїх туристів Луцьк, відзначаючи протягом року ювілей з’їзду європейських монархів. Зараз тут активно розвивають бренд міського кликуна.

«Луцьк – невелике за територією та кількістю населення місто, та все ж дуже амбітне. У 2019 році ми вибороли звання другого за комфортністю міста в Україні. Будемо робити все можливе, аби зберегти цей статус, щоб наше місто було комфортним не лише для лучан, а й для його гостей. В наступному році плануємо збільшити кількість іноземних та внутрішніх туристів, розробити нові маршрути «Луцьк +», здивувати Україну проведенням нових цікавих заходів, а зрештою і поборотись за звання культурної столиці», – розказала начальниця Управління туризму та промоції міста Луцьк Катерина Теліпська

Наразі середня відвідуваність міста – 250 тисяч туристів на рік. Бюджет туристичної газурі у 2019 році становив 1,5 мільйона гривень.

Читайте також: У Луцьку планують облікувати 10 нововиявлених пам'яток

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром