Кандидат у депутати впевнений, що потрібно розсекретити інформацію щодо земельних ділянок*

06 Жовтня 2015, 17:03
2960

Тарас Шляхтич на практиці знає, що в земельному законодавстві є низка проблем та прорахунків.

Гостро «земельне» питання стоїть і в Луцьку. Потрібно «розсекретити» Генеральний план міста, зробити прозорими процедури виділення землі – усе це можливо здійснити на місцевому рівні.

Кандидат у депутати упевнений, що найпоширенішою і, мабуть, найголовнішою проблемою Луцька є питання прозорого надання земельних ділянок у власність. У жителів міста виникає низка проблем з оформленням документів на ділянки та орендою землі. Також загальновідомим є факт, що виникають певні труднощі при встановленні малих архітектурних форм.

«Причин цих проблем – кілька. На мою думку, найголовнішою є закритість джерел інформації, доступ до якої максимально ускладнений. Мешканці міста не знають і часто не можуть дізнатись навіть у владних кабінетах,  де є вільна земля, кому надають ділянки поряд з їхніми будинками тощо. Питання відкритості інформації про землю потрібно починати з формування прозорого і якісного генерального плану Луцька, зонування міста, відкриття інформаційних джерел та надання інформації щодо ділянок, проведення громадських слухань щодо їх виділення. Це необхідно, аби під вікнами помешкань людей не «виростали» різні об’єкти, які створюють перешкоди для комфортного життя», – каже Тарас Шляхтич.

На його думку, не менш важливою проблемою є відсутність чітких правил надання ділянок, за які неможливо було б вийти. Відтак маємо те, що одним – надають землю без проблем, де і скільки потрібно, а іншим – постійно відмовляють та відправляють з кабінету у кабінет. Такий підхід необхідно кардинально викорінити.
 

«Якщо загалом підсумувати, то проблемними є не тільки питання в земельній галузі, основною проблемою є система відносин та адміністративного управління в органах влади та місцевого самоврядування. Таким чином, на мою думку, панацея тут одна – до влади мають приходити нові незаангажовані люди та боротися з системою, змінювати її», – зауважує кандидат у депутати.

Тарас Шляхтич упевнений, що суспільство має бути більш ініціативним, потрібна активна позиція громадян і завзята співпраця з органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади. Лише спільними зусиллями нам вдасться провести дієві реформи, які принесуть користь і місту, і його населенню.

«Саме таку злагоджену та колективну роботу однодумців я побачив в ініціативній групі під керівництвом Юлії Вусенко. Приєднавшись до них,  намагаюсь якісно та професійно виконувати покладені на мене обов’язки, використовуючи свій фаховий досвід та бажання працювати для досягнення поставленої мети», – каже він.

Для Тараса Шляхтича успішне місто – коли в ньому комфортно його мешканцям  проживати, навчатись, відпочивати, це також місто, яке хочеться відвідати. Для когось успіх – це виграти кубок, для іншого – виграти справу у суді, для когось – заробити мільйон.

«Як і в кожної людини, у мене також є власні життєві амбіції і задачі, які я перед собою ставлю. Тому певною мірою досягнення всього запланованого і можна буде назвати успіхом. Сьогодні ж найбільш важливим для мене є моя щаслива сім’я. Це мене надихає, додає сил і впевненості у правильності обраного шляху», – каже кандидат у депутати.

Тарас Шляхтич буде корисним для луцької громади, адже має досвід в юридичній діяльності та галузі земельного законодавства. Завдяки юридичній освіті буде корисним у розробці та підготовці рішень органу місцевого самоврядування. Працюватиме на забезпечення відкритого та спрощеного доступу до інформації, що необхідна членам Луцької громади у повсякденному житті зокрема та на зміну чинній системі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром