У місті пропонують грітися за допомогою геліосистем

14 Січня 2017, 09:18
2086 Джерело: suncollector.ucoz.ua

Задля економії коштів при оплаті комунальних послуг, лучанка пропонує трансформувати сонячну енергію в теплову, встановивши геліосистеми.

Таке звернення на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Лілія Ільчишин.

Вона зауважила, що у ситуації із захмарними тарифами населення рятується субсидіями, хоча є інший спосіб, який запроваджують в інших містах України.

«В деяких містах впроваджується новітні геліосистеми, які не замерзають взимку. Це дає змогу значно зекономити кошти на комунальні. Ці системи є недешевими. Проте, при підтримці органів місцевого самоврядування-це посильні витрати… Збережемо наші кошти,природні ресурси,екологію», – пише лучанка.

У зв’язку з цим жінка пропонує представникам Луцькради розглянути можливість впровадження такого проекту вобласному центрі Волині.

Станом на 13 січня петицію підписали 16 осіб з 300 необхідних.

Довідково

Геліосистемами (або геліотермальними системами) називають комплекси з утилізації променевої сонячної енергії за допомогою трансформації її в теплову енергію для подальшого використання в побутових і промислових цілях, таких як опалення, гаряче водопостачання та інших.

 

Коментарі
14 Січня 2017, 12:16
гарна ідея, але здається це нереально реалізувати в Луцьку. поки що, при існуючій міській владі це точно
14 Січня 2017, 23:29
Повна дурня. Така система для нагрівання 500 л води на добу коштує 90 тис. грн. Працює біля 8 років, витрати на ремонт і утримання 32 тис.грн. на рік. В системах, які виробляють електроенергію 1 квт коштує до $4.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром