Чи розраховуються у луцьких маршрутках лише е-квитками

24 Грудня 2019, 12:06
3252

Луцький громадський транспорт повністю перейшов на безготівкову оплату, проте й досі залишаються ті, хто платять готівкою

Щодня у маршрутках і тролейбусах Луцька понад сто тисяч пасажирів платять за проїзд електронними квитками. Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Досі до нововведення звикли не всі. Водій маршрутки номер 31, яка сполучає Луцьк з селом Боголюби, каже – найчастіше готівкою платять жителі села. Лучани ж, навпаки, все частіше користуються е-квитками.

Читайте також: На маршрути 26 та 26а знайшли перевізника.

Пасажири, які перейшли на електронний розрахунок, кажуть – це набагато зручніше.

Але все ж досі залишаються й ті, хто платять готівкою. Хтось через те, що досі не купив електронний квиток. А ще доволі часто готівка йде в хід, коли маршрутка переповнена, а пасажир заходить через задні двері.

Читайте також: Як курсуватиме громадський транспорт Луцька у новорічну ніч.

У міськраді попереджають – якщо в пасажира не буде електронного квитка, або ж він їхатиме «зайцем» – йому виписуватимуть штраф у двадцятикратному розмірі.

За словами чиновника, відповідальність буде і на водієві, бо саме він повинен контролювати, чи платить пасажир.

Читайте також: У луцького перевізника згоріли автобуси.

Такі рейди проводитимуть спільно із «Укртрансбезпекою» вже найближчим часом. Також міськрада вимагатиме, аби самі перевізники створили відділи контролю. Їх працівники повинні будуть перевіряти пасажирів і штрафувати «зайців».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром