Маршрут № 236 «Гірка Полонка – Липини» їздитиме три місяці

24 Грудня 2019, 11:00
Маршрут «Гірка Полонка – Липини» їздитиме три місяці 4503
Маршрут «Гірка Полонка – Липини» їздитиме три місяці

Луцька міська рада вважає, що маршрут № 236 «Гірка Полонка – Липини» є незаконним, бо потребував погодження міської ради через те, що курсує вулицями міста.

До слова, аналогічна ситуація склалася й з іншими приміськими маршрутами, схема руху яких проходить через міські вулиці. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Тож у листопаді поточного року влада міста скерувала відповідний позов до суду з проханням зобов’язати Волинську ОДА привести приміські маршрути у відповідність із їх рішенням.

Аргументують свою позицію владці міста тим, що є рішення міської ради про заборону приміським маршрутам їздити центральними вулицями Луцька, прийняте відповідно до п.18 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року № 176, у яку в минулому році внесли зміни (від 07.02.2018 Постанова № 181).

Читайте також: Як курсуватиме громадський транспорт Луцька у новорічну ніч.

Так, відповідно до змін, внесених до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту Постановою КМУ № 181 від 07.02.2018, погодження виконавчих органів міських рад потребує лише відкриття нового внутрішньообласного автобусного маршруту,  який пролягає через територію обласних центрів та/або міст обласного чи районного значення.

Тож управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації врахувало зміни, і з початку дії вищезазначеної норми від 07.02.2018 року не відкрито жодного приміського маршруту, який би курсував вулицями міста Луцька.

Читайте також: На маршрути 26 та 26а знайшли перевізника.

Адже при розробці розкладів руху автобусів приміських маршрутів загального користування, які відправляються з м.Луцьк і курсують вулицями міста, для посадки/висадки пасажирів, керується виключно рішеннями виконавчого комітету Луцької міської ради.

У випадку з маршрутом № 236 «Гірка Полонка – Липини» ситуація інша. Як зрештою, і з іншими приміськими маршрутами, такими, наприклад, як №251.

Усі маршрути для цих перевезень були діючими до початку дії постанови КМУ.

Адже відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування»організатор (у цьому випадку «управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації», - авт.) укладає договір з переможцем конкурсу.

Читайте також: У деяких луцьких маршрутках продовжують розраховувати готівкою.

Якщо говорити про приміський маршрут № 236 «Гірка Полонка – Липини», то варто зазначити, що він є діючим і відкритим ще у 2011 році. Деякий час не курсував через відсутність потреби, адже транспортне сполученння забезпечували міські маршрути.

Нині ж рішення про відновлення маршруту за діючим договором було прийняте після неодноразових звернень волинян, голови Луцької райдержадміністрації Тараса Яковлева та заступника Гіркополонківського сільського голови Андрія Мороза до керівництва облдержадміністрації через транспортний колапс, що виник в обласному центрі Волині у зв’язку із веденням електронного квитка у громадському транспорті.

Відтак, у зв’язку з відсутністю транспортного сполучення до сіл Гірка Полонка та Липини, управлінням транспорту та інфраструктури облдержадміністрації видано дозвільні документи перевізнику ПрАТ «Луцьке АТП 10701» на перевезення пасажирів по приміському маршруту № 236 Гірка Полонка – Липини терміном на 3 місяці.

Читайте також: Чи готовий Луцьк до розрахунку лише Е-квитками.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром