Лучани вимагають закрити «Карабас»

06 Жовтня 2015, 14:45
3907

Колективний лист-звернення підготували мешканці луцької вулиці Винниченка, які обурені господарюванням нинішнього мера, мовляв, він лобіює інтереси родинного бізнесу та піариться за міські кошти.

Два роки мешканці вулиці Винниченка борються за свій спокій, люди вирішили розповісти про протистояння з владою та застерегти інших.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся лучанин Петро Пінчук. Він розповідає, що більше року містяни оббивають чиновницькі пороги, аби під їхніми вікнами вночі не працювала «пивнушка», втім, результату від влади – жодного.

Нагадаємо, торік мер Луцька назвав звернення городян щодо роботи закладу відпочинку піаром. Це була його реакція на заяву, що лучани перекриють рух на Винниченка, якщо не припиняться нічні гуляння під їхніми вікнами.

Варто зауважити, що «Карабас-Барабас» знаходиться в ТЦ «Буратіно», співзасновником якого є Володимир Романюк – син мера Миколи Романюка. Окрім того, під час будівництва торгового центру неодноразово були нарікання на порушення будівельних норм.

У своєму зверненні лучани наводять цитати та обіцянки Миколи Романюка із листівок, розповідає Петро Пінчук, які під час попередніх виборчих перегонів за міського голову кидали їм у поштові скриньки. Ці цитати порівнюють із сьогоднішніми діями градоначальника, мовляв, раніше він засуджував колишніх опонентів, а зараз використовує подібні методи передвиборчої боротьби.

«Ми підготували звернення тому, що ми – прості люди й хочемо у своїх домівках спокійно відпочивати. Втім, вже два роки боремося за свій спокій. Натомість Романюк нагло бреше, а коли виступав на виконкомі, то заявляв, що наші дії – це політичний піар, політичне замовлення. То ж яке тут замовлення!? Ми люди, а не бидло, й все що ми хочемо – аби графік роботи пивнушки обмежили у вечірню пору, щоб не було там нічних гулянь, криків та співів під нашими вікнами», – розповідає мешканець вулиці Винниченка Петро Пінчук.

Відео про гуляння під вікнами лучан, яке знімав зі свого вікна Петро Пінчук.

У своєму зверненні до містян, лучани наводять у приклад цитат мера із листівок, які вони отримували під час попередніх передвиборних перегонів на Луцького міського голову із його сьогоднішніми діями.

«Лучани, згадайте вибори мера 2010 року. В кожній поштовій скриньці знаходили «листи щастя» – відкритий лист кандидата в мери Луцька Миколи Романюка. Що він нам тоді писав: «Ми бачимо, як дехто, промарнувавши роки свого перебування при владі, намагається за останні місяці до виборів повернути довіру лучан косметичними ремонтами доріг».

«Хочеться запитати у Миколи Ярославовича, це ви тоді й про себе писали? Чому 4 роки практично нічого не робилося в Луцьку, а за 3 місяці до виборів в місті масово почали ремонтувати дороги, мости, міняти бордюри, асфальтувати дворові проїзди? Через ремонти, вирішення проблем відбувається підкуп населення. Де ви були півроку тому?», – йдеться у звернення мешканців вулиці Винниченка.

Вони наголошують, що їхні проблеми виникли, першою чергою, через брехню.

«Замість дитячого кафе у 2013 році відкрили торговий центр «Буратіно», в якому розмістили броварню «Карабас-Барабас» – справжній завод з пивною в самому центрі міста в тісному оточенні житлових будинків. Миколо Ярославовичу, в оцих ваших словах віддзеркалена ваша діяльність на посаді мера, тому що ви, як і ваші «папєрєднікі», використовуєте свою посаду для вирішення своїх власних проблем та амбіцій. Оцініть, звертаються обуреші мешканці до лучан, наскільки чистосердечною і відповідальною людиною є кожен із кандидатів, чи справді він перейматиметься вашими проблемами…», – йдеться у тексті звернення.

«Наше життя перетворилося на пекло. Графік роботи броварні, яка розташована на віддалі до 20 метрів від житлових будинків: неділя-четвер-до 24 години, п’ятниця-субота – до 3:00 ночі. Цим було грубо порушено наше конституційне право на відпочинок», - стверджують лучани.

Наприкінці листа, мешканці вулиці Винниченка застерігають лучан, що на їхньому місці може опинитися кожен:

«Як ви думаєте, чому Романюк так рветься на другу каденцію? Правильно. Сидячи в кріслі мера, можна вирішити всі свої шкурні, бізнесові інтереси, переступивши через закон та право.

Закликаємо вас, дорогі лучани, на виборах міського голови поміркувати над тим, для кого працюватиме у разі перемоги кожен з кандидатів – для міста, для мешканців чи для власної кишені і своїх інтересів. Задумайтеся про те, що на нашому місці може опинитися кожен з вас, лучани, бо наш теперішній мер переступив через мешканців будинків по Винниченка, Соборності, переступить і через ваші права».




 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром